Hirdetés

Lezajlott a Zsebpénzügyes döntője, budapesti csapat nyert

|

A pénzügyi tudatosságról szóló vetélkedőn közel 900 csapat indult, a legjobb nyolc a napokban mérte össze tudását a kétnapos döntőn.

Hirdetés

Szeptember végéig lehetett jelentkezni az Intrum kintlévőségkezelő által megrendezett Zsebpénzügyes vetélkedőre, aminek néhány korábbi feladatát mi is megpróbáltuk legjobb tudásunk szerint megoldani, és nem is teljesítettünk rosszul. A versenyen persze csak középiskolások és gimnazisták indulhattak, a négy forduló végén pedig csak egy csapat diadalmaskodhatott.

Hirdetés

Ez idén a Budapest I. kerületében található Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium csapatának sikerült, akik egyebek mellett laptopokkal, tabletekkel, okostelefonokkal, egy projektorral és egy digtális táblával térhettek haza. A legtöbb csapatot elindító és második fordulóba juttató intézmény a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium lett, mely így egy 3D nyomtatóval és 15 iskolai számítógépszettel teheti érdekesebbé az oktatást. A dobogó második fokán a X. kerületi Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnázium tanulói állhattak, a harmadik helyet pedig a XI. kerületi META-Don Bosco Szakgimnázium csapata szerezte meg. A döntőbe egyébként rajtuk kívül két kazincbarcikai, két paksi és egy debreceni csapat jutott be, de a nevezők között több határon túli csapat is volt.

A döntőt egy workshop is kísérte, melynek során a fiatalok olyan ismereteket szerezhettek, amiket a mindennapokban és később a munkaerőpiacon is hasznosíthatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)