-

Gamerház kiadó

|

Ha már egy vagyont költünk bivalyerős gamer PC-re, ne a csomagoláson bukjunk el - az FSP új PC-s háza nem drága, de szuper jól szellőzik és még jól is néz ki.

Minden nap új kedvezmények várnak az 576 Adventi Naptárban! Hirdetés

Leginkább megbízható és hatékony tápegységeiről ismert hazánkban az FSP, azonban a cég a házakhoz is ért. Erre mi sem jobb példa, mint a legújabb, középkategóriás CMT210-es torony, ami nemcsak szép, de a belső értékei miatt is szerethető - mint az élet más területein is, ez az igazi főnyeremény!

Látványból ötös

Nem próbálkozik forradalommal a CMT210, ott száll versenybe, ahol a legnagyobb a kereslet - a mini ATX házak piacán. A fekete toronyház éppen ezért nem kimondottan nagy, viszont már messziről látszik, hogy az új generációs modellek közül való. Ez azt jelenti, hogy nincsen előlapi meghajtó-ablaka, sem 3,5, sem 5,25 colos előlapi panelt, kis flopi meghajtót vagy CD/DVD írót nem tudunk beszerelni. Akit ez megrémít, annak eláruljuk, hogy egy USB-s DVD-író ára manapság 6-10 ezer forint, vagyis alig drágább, mint egy SATA ODD, a kis flopi pedig már régen kikopott, mint PC-s játékhordozó.

Az előlap így teljesen felszabadult, ezért az FSP mérnökei egy fémhálót feszítettek fel rá, ami mögött természetesen porszűrő húzódik meg. Az átlátszóság fontos, ugyanis a megfelelő légáramlásról három, előlapi ventilátor gondoskodik, amelyek természetesen világítanak is. Hogy a divatozásról se kelljen lemondanunk, négyféle előlap-szín közül választhatunk: matt fekete, piros, ezüst és sötétkék.

A portok és kapcsolók előre, a felső részre kerültek és szerencsére már nem kell az USB 2.0-ával bajlódnunk, két USB 3.0 csatlakozót kapunk a ki/bekapcsoló és az audio mellett. Néhány felhasználónak még lehet, hogy fontos az USB 2.0-s előlapi kivezetés, mert például olyan az alaplapjuk. Szerencsére az FSP házának előlapi portjaihoz jár az USB 2.0 átalakító, ha ilyen alaplapi csatlakozót szeretnénk használni. A ház stabil, nagyméretű, gumírozott talpakon áll, amelyek elnyelik a rezgést és gondoskodnak róla, hogy alul is akadálytalanul áramolhasson a levegő.

Sok gyártó megfeledkezik róla, de szerencsére az FSP-s tervezőknek eszükbe jutott, hogy nem jó, ha egy gépház külseje vonzza a port és könnyen karcolódik. Éppen ezért a CMT210 minőségi külső borítást kapott, amit könnyű tisztán tartani és 4-5 év, valamint 2-3 gépváltás múlva is úgy néz ki, mintha új lenne.

A gép oldalára ablak került viszonylag nagy kerettel, így alul és oldalt kényelmesen elvezethetjük a kábeleket és a LED-csíkokat, az ablakon benézve pedig már csak egy rendezett, menő gamer PC fogadja a kíváncsiskodókat.

Óriási terek

A CMT210 kialakítását tekintve egykamrás, vagyis az alulra helyezett tápegység nem kapott külön részt. Emellett a ház első részéből hiányzik a 2,5, 3,5 colos meghajtókat rögzítő keret is. Mindez azért lett így kialakítva, hogy belül minél több hardver kényelmesen elférjen. Például előre akár 360 mm hosszúságú, háromventilátoros vízhűtő radiátor is elfér, miközben a három darab, 3,5 colos HDD alulra, egy külön rekeszbe kerülhet. Az SSD-k külön helyet kaptak, így lapjával az alaplaprögzítő panelre szerelhetjük őket. Itt különösen fontos kiemelni, hogy a kábelek elvezetésére pont ott vannak a nyílások, ahol azoknak lenniük kell, a meghajtókat pedig egy másodperc és egy mozdulat csupán eltávolítani vagy éppen helyükön rögzíteni.

Az ATX, microATX és mini-ITX lapokat fogadó házba akár két darab, igen hosszú, 360 mm-es videokártyát is beszerelhetünk, illetve 160 mm magasságig bármilyen CPU-hűtő elfér a CMT210-ben. A szerelés sem különösebben nehéz: az alaplaptartó lapon megfelelő méretű kivágás van a CPU foglalat alatt, az oldallemez pedig jó pár milliméter helyet kínál a kábelek kényelmes és ízléses elvezetésére.

Az óriási légbeömlőnyílásokból már könnyű kitalálni, hogy a CMT210-es ház szellőzése csillagos ötöst érdemel. A három előlapi ventilátort további extra légkeverő egészíti ki hátul, sőt, gyárilag kapunk is két ventilátort a házba szerelve.

Ha többet szeretnétek megtudni, keressétek fel az FSP hivatalos oldalát!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!