Hirdetés

Gamerház kiadó

|

Ha már egy vagyont költünk bivalyerős gamer PC-re, ne a csomagoláson bukjunk el - az FSP új PC-s háza nem drága, de szuper jól szellőzik és még jól is néz ki.

Hirdetés

Leginkább megbízható és hatékony tápegységeiről ismert hazánkban az FSP, azonban a cég a házakhoz is ért. Erre mi sem jobb példa, mint a legújabb, középkategóriás CMT210-es torony, ami nemcsak szép, de a belső értékei miatt is szerethető - mint az élet más területein is, ez az igazi főnyeremény!

Látványból ötös

Nem próbálkozik forradalommal a CMT210, ott száll versenybe, ahol a legnagyobb a kereslet - a mini ATX házak piacán. A fekete toronyház éppen ezért nem kimondottan nagy, viszont már messziről látszik, hogy az új generációs modellek közül való. Ez azt jelenti, hogy nincsen előlapi meghajtó-ablaka, sem 3,5, sem 5,25 colos előlapi panelt, kis flopi meghajtót vagy CD/DVD írót nem tudunk beszerelni. Akit ez megrémít, annak eláruljuk, hogy egy USB-s DVD-író ára manapság 6-10 ezer forint, vagyis alig drágább, mint egy SATA ODD, a kis flopi pedig már régen kikopott, mint PC-s játékhordozó.

Az előlap így teljesen felszabadult, ezért az FSP mérnökei egy fémhálót feszítettek fel rá, ami mögött természetesen porszűrő húzódik meg. Az átlátszóság fontos, ugyanis a megfelelő légáramlásról három, előlapi ventilátor gondoskodik, amelyek természetesen világítanak is. Hogy a divatozásról se kelljen lemondanunk, négyféle előlap-szín közül választhatunk: matt fekete, piros, ezüst és sötétkék.

A portok és kapcsolók előre, a felső részre kerültek és szerencsére már nem kell az USB 2.0-ával bajlódnunk, két USB 3.0 csatlakozót kapunk a ki/bekapcsoló és az audio mellett. Néhány felhasználónak még lehet, hogy fontos az USB 2.0-s előlapi kivezetés, mert például olyan az alaplapjuk. Szerencsére az FSP házának előlapi portjaihoz jár az USB 2.0 átalakító, ha ilyen alaplapi csatlakozót szeretnénk használni. A ház stabil, nagyméretű, gumírozott talpakon áll, amelyek elnyelik a rezgést és gondoskodnak róla, hogy alul is akadálytalanul áramolhasson a levegő.

Sok gyártó megfeledkezik róla, de szerencsére az FSP-s tervezőknek eszükbe jutott, hogy nem jó, ha egy gépház külseje vonzza a port és könnyen karcolódik. Éppen ezért a CMT210 minőségi külső borítást kapott, amit könnyű tisztán tartani és 4-5 év, valamint 2-3 gépváltás múlva is úgy néz ki, mintha új lenne.

A gép oldalára ablak került viszonylag nagy kerettel, így alul és oldalt kényelmesen elvezethetjük a kábeleket és a LED-csíkokat, az ablakon benézve pedig már csak egy rendezett, menő gamer PC fogadja a kíváncsiskodókat.

Óriási terek

A CMT210 kialakítását tekintve egykamrás, vagyis az alulra helyezett tápegység nem kapott külön részt. Emellett a ház első részéből hiányzik a 2,5, 3,5 colos meghajtókat rögzítő keret is. Mindez azért lett így kialakítva, hogy belül minél több hardver kényelmesen elférjen. Például előre akár 360 mm hosszúságú, háromventilátoros vízhűtő radiátor is elfér, miközben a három darab, 3,5 colos HDD alulra, egy külön rekeszbe kerülhet. Az SSD-k külön helyet kaptak, így lapjával az alaplaprögzítő panelre szerelhetjük őket. Itt különösen fontos kiemelni, hogy a kábelek elvezetésére pont ott vannak a nyílások, ahol azoknak lenniük kell, a meghajtókat pedig egy másodperc és egy mozdulat csupán eltávolítani vagy éppen helyükön rögzíteni.

Az ATX, microATX és mini-ITX lapokat fogadó házba akár két darab, igen hosszú, 360 mm-es videokártyát is beszerelhetünk, illetve 160 mm magasságig bármilyen CPU-hűtő elfér a CMT210-ben. A szerelés sem különösebben nehéz: az alaplaptartó lapon megfelelő méretű kivágás van a CPU foglalat alatt, az oldallemez pedig jó pár milliméter helyet kínál a kábelek kényelmes és ízléses elvezetésére.

Az óriási légbeömlőnyílásokból már könnyű kitalálni, hogy a CMT210-es ház szellőzése csillagos ötöst érdemel. A három előlapi ventilátort további extra légkeverő egészíti ki hátul, sőt, gyárilag kapunk is két ventilátort a házba szerelve.

Ha többet szeretnétek megtudni, keressétek fel az FSP hivatalos oldalát!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)