Hirdetés

Plecsnivadász gamerkocka

|

Vannak olyan vasak, amik nem címlapra valók, nem kell róluk szuperlatívuszokban beszélni, viszont amikor vásárlásra kerül a sor, automatikusan ezeket választjuk, mert jók, olcsók és nagyon megbízhatók. Heil Hydro!

Hirdetés

Nem éppen szemvonzó teremtések a tápegységek - leszámítva néhány extrém kivételt - mégis fontos, hogy jól megnézzük, mit is választunk számítógépünkbe. Ha csukott szemmel bökünk a legolcsóbb modellre, könnyen előfordulhat, hogy féléven belül zajossá válik a ventilátor, a feszültségszintek hullámvasútazásba kezdenek, a kábelek éppen 2 cm-rel lesznek rövidebbek a szükségesnél vagy csak szimplán 1-2 év múlva kileheli a lelkét a trafó. Az is roppant kellemetlen tud lenni, amikor összejön a pénz a VGA fejlesztésre, szaladunk is haza a boltból nagy boldogan, otthon azonban meg sem nyikkan a gép, mert az anno találomra választott tápegység hiába 500-600 wattos, valójában harmatgyenge és nem bír el egy vérbeli gamer videokártyát.

Plecsnik, plecsnik, plecsnik

Nem kell bemutatni az FSP-t, jól ismert és elismert márka, ami már jó ideje bizonyítja, hogy nem pukkanós tápegységeket gyárt. A Hydro-széria ezt erősíti, méghozzá úgy, hogy a mérnökök nagyon odafigyeltek arra is, nehogy az árak túlságosan elszálljanak.

A fekete színű, normál ATX-méretű tápegységet elsőre meg sem látjuk a szaküzlet polcán, csupán a dobozát és ez nagyon fontos. Ugyanis a tápegység jó sok plecsnit kapott, pontosabban jelölést, ami árulkodik arról, mire is képes a Hydro-család. Az 500 wattos teljesítménytől induló, már akár TOP-kategóriás gamer PC-ben is használható tápegység azt a tudást kapta meg, amire valóban szükségünk lesz. Kezdjük mindjárt a legújabb Intel-szabványoknak megfelelő kompatibilitással, ami sajnos még mindig nem mondható el minden, ma kapható tápegységről. A másik, szintén fontos jelölés az 5 év garanciát mutatja - ez nem szokványos a tápegységek világában, különösen ebben az árszegmensben, ezért ennek igazán lehet örülni.

Az alsó részen aztán folytatódik a piktogram-cunami, amit rögtön a 80 Plus Bronze nyit. Ez garantálja, hogy a tápegység nem azért fogja pörgetni a villanyóránkat, hogy fűtse a szobánkat, helyette akár 88 százalékos vagy még jobb hatékonysággal adja le gépünknek az igényelt teljesítményt. A széles váltóáramú tartomány szintén jó hír, vagyis a nagy feszültségingadozás sem vágja feltétlenül földhöz a Hydro-t. Persze az 500 watt lehet, hogy nem minden géphez elegendő (mondjuk már ennek a modellnek is megadták az SLI és CFX minősítést), ezért még két, nagyobb, erősebb modell is készült, amelyek csekély felárért cserébe 600, illetve 700 wattnyi teljesítményt szolgáltatnak - ezek már nagyon komoly munkaállomásokhoz is elegendők lehetnek. A 600 és 700 wattos modelleknél csatlakozókból is többet kapunk, így több VGA-t és nagyon sok SSD/HDD-t is könnyedén meghajtanak a nagy Hydro-k.

Csak, ami hasznos

A hatékonyság garantált, sőt, a 80 Plus Bronze követelményt jelentősen túlteljesíti a tápegység, azonban nem csupán emiatt lehet kedvelni a Hydro-t. A 12 cm-es ventilátort úgy választották meg, hogy az szinte néma csendben dolgozzon - még 50 százalékos terhelésnél is csupán 20,4 dBA zajszinttel kell számolnunk, ami nem is hallható. A melegedés miatt tehát nem kell, hogy fájjon a fejünk, a zajszint említésre sem érdemes és a hatékonyság is szuper, de ez még nem minden. A kábelkorbácsok elrendezése egyre nagyobb kihívás, ahogy csökken a gépházak mérete, ezért az FSP már itt is a szalagkábeles megoldást választotta - ez nagyon könnyen elvezethető szűk helyeken is, például az alaplaptartó lemez mögötti helyen ez a megoldás az ideális. A védelem sem maradhatott ki, amit egyszerűen csak úgy emleget a gyártó, hogy "teljes védelem". Ez magában foglalja a túlfeszültség, túláram, túlmelegedés és rövidzárlat elleni védelmeket is.

A nagytesók

A Hydro-család három tagjára komoly gamer PC-ket és munkaállomásokat tudunk építeni, sőt, marad tartalék is a tápegységekben, miközben a biztonság és az alacsony zajszint garantált. Aki ennél is többet, mondjuk 90 százalék feletti hatékonyságot és még több perifériát szeretne, annak szintén szolgál megoldással az FSP a Hydro-családon belül. A 80 Plus Gold jelzésű, prémium kategóriás Hydro X és Hydro G modellek nagyobb teljesítményt képesek leadni még jobb, 90 százalék feletti hatékonysággal. Hogy ezek a modellek se zajosan üzemeljenek, 135 mm-es ventilátort kaptak, így a Hydro-család minden tagjától megkapjuk a néma csendes üzemet.

Adatok:

- 500/600/700 W kapacitás

- Intel Skylake platformkompatibilitás

- 80 Plus Bronze minősítés

- 88% feletti hatékonyság

- aktív PFC

- 120 mm-es ventilátor

- 150×150×86 mm

- szalagkábelek

- 2×PCIe kiegészítő VGA tápcsatlakozó

- 5 év garancia

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)