Hirdetés

A soha el nem fogyó kakaó

|

Mutatunk egy tápegységet, ami akkor is működni fog, ha elromlik - nemhogy nem fagy le a PC, de még egy képkocka sem esik ki.

Hirdetés

Nincsen annál borzalmasabb, mint amikor váratlanul lefagy a PC - de, mégis van: amikor nem indul újra. A "se kép, se hang" rész az, amikor itt az ideje kétségbe esni. Ilyenkor lepereg előttünk a pillanat, amikor az alsó polcos tápegységért nyúltunk a szaküzletben, amikor 5 perc alatt dobáltuk bele a gépházba a komponenseket és amikor csak legyintettünk, hogy ugyan, nem kell takarítani a gép belsejét. Ahogy az a jó horrorfilmekben, úgy itt is az a legijesztőbb, hogy nem tudjuk, pontosan mi is okozta a gondot és hogy mekkora a katasztrófa. Sajnos sok esetben éppen a tápegység megy tönkre, még akkor is, ha éppen egy minőségibb darab, azonban azt az új táp megérkezéséig nem tudhatjuk, hogy magával rántott-e valamilyen más komponenst az örök tranzisztormezőkre.

Nos, most mutatunk egy olyan tápegységet, ami amellett, hogy minőségi alkatrészekből épül fel, egyszerűen nem megy tönkre - vagyis 99,99999 százalék, hogy nem hagy cserben és nem okoz gondot.

Ikrek munkában

Az FSP-t nem kell bemutatnunk, öreg motoros a tápegységek világában, és ezalatt az idő alatt volt ideje tökélyre fejlesztenie a PC-s tápegységeket. A fejlesztés azonban nem teljesen fejetlenül zajlott, ugyanis a mérnökök azt is megvizsgálták, mi az az irány, ami igazán hasznos lehetne, így született meg a Twins-család. A Twins tápegység kívülről nem különbözik túlságosan a hagyományos ATX PC-s tápegységtől: pontosan ugyanakkora és a csatlakozók is mind ismerősek lesznek. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy az 500 vagy 700 wattos maximális leadható teljesítmény hívná fel a figyelmünket erre a modellcsaládra. A meglepetés hátul ér, ugyanis két tápkábelt kell csatlakoztatni a Twins PC-s tápegységekbe. Ennek oka, hogy a normál méretű házba nem egy, hanem mindjárt két darab, komplett tápegységet rejtett az FSP. Ez nem felesleges erőfitogtatás, hanem igenis hasznos extra, ugyanis a Twins - bár kívülről ártatlannak tűnik - valójában redundáns tápegység, normál méretben!

Igen, ezen modellek igazi extrája, hogy tökéletesen redundáns működésre képesek. Ennek már általános felhasználás, vagy akár egy gamer PC esetében is van haszna, de tegyük fel, hogy éjt nappallá téve dolgozik gépünk, renderel, levelező, FTP vagy Minecraft szervert futtat, esetleg egyéb célból, stabil és tartós működésre van szükségünk, ahol még egy újraindítás is több, mint kényelmetlen lenne.

A Twins lényege, hogy az egy házba szerelt két tápegység teljesen moduláris, így amikor az egyik elromlik, a vezérlés mindenféle kiesés, sőt, áramingadozás nélkül azonnal átvált a másik tápegységre, így sem adatvesztés, sem újraindítás miatt nem kell aggódnunk, és természetesen minden komponensünk tökéletes védelemben marad.

Prémium, extrákkal

A Twins családban 500, illetve 700 wattos, DC-DC kialakítású modelleket találunk komplett védelmi rendszerrel, amelyek még egy erősebb asztali géphez, kisebb szerverhez is elegendően erősek. Alapértelmezetten mindkét tápegység üzemel, a terhelést pedig optimálisan megosztják egymás között. Mindkét modul prémium komponensekből épül fel, amit jól mutat a 80 Plus Gold besorolás is. Ez garantálja, hogy a modulok 50 százalékos terhelés mellett 90 százalékos vagy jobb hatékonysággal végzik dolgukat, a melegedés és a veszteség pedig minimális lesz.

Amint az egyik modul meghibásodik, az FSP Guardian szoftver riasztást küld és egy LED is jelzi a meghibásodott modult. Ezt ötletesen kialakított védőklipsz tartja a helyén, amit a tápkábel eltávolítása után oldhatunk. A gép ilyenkor zökkenőmentesen működik tovább, sem kikapcsolásra, sem újraindításra nincsen szükség. Mindössze az új modult kell a helyére csúsztatni, áram alá helyezni, így a vezérlés máris bekapcsolja a rendszerbe a másodlagos tápegységet és ismét megosztja a terhelést a két modul között. A Twinshez jár az FSP Guardian szoftver is, amely minden lehetséges adatot valós időben monitoroz, naplózza a működést és riaszt, amikor arra van szükség.

Ha többet szeretnétek megtudni, keressétek fel az FSP hivatalos oldalát!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)