Hirdetés

A játékosok jelentős többsége eszik vagy iszik játék közben

|

Egy friss kutatás során kiderült, hogy a megkérdezettek 80%-a rendszeresen fogyaszt valamit, miközben játszik.

Hirdetés

Néhány hete mi is adtunk pár tippet játék közbeni étkezéshez, de ettől teljesen függetlenül pont ebben a témában végzett felmérést a Newzoo is a közelmúltban, az eredményeket pedig a napokban osztották meg. Az Egyesült Államok, a távol-keleti régió (APAC) és Nyugat-Európa (pontosabban Belgium, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svédország) játékosait kérdezték arról, hogy szoktak-e bármit enni vagy inni, miközben a gép vagy a konzol előtt ülnek.

Hirdetés

Az APAC régióban erősen eltérő számokat mértek: míg Indiában a játékosok 94%-a állította, hogy fogyaszt játék közben, Szingapúrban mindössze 65%. Végül az igennel válaszolók közül keleten 83% volt a női, 88% a férfi játékos, míg Nyugat-Európában 78% és 83%, Észak-Amerikában pedig 87% és 91% lett az eredmény.

Észak-Amerikában és Nyugat-Európában főleg a sós rágcsák és a szénsavas üdítők a népszerűek, de Ázsiában és Óceániában az édességeket jobban szeretik, mint a sósakat. Japánban és Tajvanon főleg teát, kávét, csapvizet isznak.

A Newzoo korcsoportok szerint is megnézte az eredményeket. Ez alapján Észak-Amerikában a 10-15 évesek főleg sós rágcsálnivalókat fogyasztanak, míg a 16-20 év közöttiek inkább az üdítőkkel egészítik ki az élményt. Nyugat-Európában a 10-15 évesek és a 31-35 évesek inkább ropogtatnak, míg a 21-35 évesek inkább isznak, Ázsiában pedig a 26-30 évesek szeretik a sósat, a 10-15 évesek pedig az üdítőket.

Az energiaitalokat fogyasztók száma igen alacsony mindhárom területen, de az APAC régióban a legmagasabb, 26% - ugyanakkor itt is India és Kína tornázza fel a számokat, ahol 38 és 36 százalékban isznak ilyen üdítőket. Összességében azok, akik játszanak, pozitívabban viszonyulnak az energiaital-márkákhoz, mint azok, akik nem.

A sörfogyasztás mértéke Nyugat-Európában a legnagyobb, 18%, míg a másik két területen egyaránt 15-15%. 

Az összes eredményt grafikonokkal együtt megtaláljátok a Newzoo oldalán, de már ezek is érdekes képet festenek a játékosokról. Ti hogy vagytok ezzel, szoktatok enni-inni a gép előtt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)