Hirdetés

A Nagy Kajacsata, avagy a legjobb kajás játékok nyomában

|

Kajacsata gamer módra: menő retro kajás játékok, esszenciális buffok és egy kis főzős couch co-op a végére. Ezekben a játékokban az étel fontos szerephez jut!

Hirdetés

Azt kell mondjuk, el vagyunk kényeztetve: nemcsak két játékmenet között választhatunk változatosabbnál változatosabb kaják közül, de sok játékban is bőséges az ételválaszték. Mintha a tervezők is tudnák, hogy üres hassal egy karakter sem fogja győztes csatába vezetni a csapatát, éppen ezért olyan virtuális finomságokkal és esszenciális buffokkal kényeztetik hőseinket, hogy időnként még mi is megkívánunk egy jó kis ragut.

Hirdetés

Végeredményben ma már elmondhatjuk, hogy igencsak változatos az a virtuális étlap, amiről kedvenc játékaink válogathatnak. Persze, ahogy a Nagy Kajacsata-válogatásban láthatod, nemcsak szigorúan vett ételkészítős-gyűjtögetős játékokról lesz most szó, hanem olyanokról is, ahol a győzelem és némi szuperképesség érdekében nem árt beszerezni néhány speciális alapanyagot!

Kezdjük egy kis játéktörténelemmel

Egészen 1980-ig, a Pac-Manig nyúlik vissza a kaják megjelenése a videojátékokban, de később is közkedvelt elem volt, ha életerőt újratöltő cuccokat kellett felvennünk. Bár a játékkal ellentétben szerencsére nem az őskorig, csupán a '90-es évekig - egész pontosan 1993-ig - kell visszautaznunk az időben, nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legjobb kajagyűjtögetős játék a Prehistorik 2 volt.

Ha téged is elkap a nomád életmód hangulata vagy az ősemberek gyűjtögetése iránti vágy, akkor ne fogd vissza magad: egészen vicces élményben lesz részed, amikor egy bunkó segítségével kell lekaszabolnod az ellenséget, miközben éppen hasábburgonyát, tortákat és gyümölcsöket gyűjtögetsz. Természetesen néhány dinoszaurusz, az őrület határán táncoló medve kíséretében, esetenként egy-egy sötét barlang legmélyére keveredve.

Persze azért szintet is léphetünk

Igaz, nem az ókorba ugrunk előre, sokkal inkább az olyan akció- és fantáziadús világokba, mint amikkel például a Monster Hunter és a Final Fantasy lenyűgöző birodalmai kecsegtetnek. Ezekben a játékokban sem az élelmiszergyűjtés az elsődleges célunk, de ettől még nem lesz kevésbé elhanyagolható velejárója a harcoknak.

Egy-egy speckó élelmiszer, illetve alapanyag elfogyasztásával turbózhatjuk fel harcos, valamint mágikus képességeinket. A Monster Hunter világában ráadásul kifejezetten cuki macskaszakácsok (vagy palicók) készítik el számunkra a szintről szintre bonyolultabb ételeket, de akár a saját kis botanikuskertünkben is termeszthetünk növényeket a gyógyitalainkhoz, ha épp nem a kereskedőktől szeretnénk beszerezni őket. Természetesen az ételek elfogyasztása plusz képességekkel ruház fel minket, így megéri kivárni, amíg készre rotyog a kondérban az étel.

Hasonló a helyzet a Final Fantasy XV-ben is, ahol Eos csodálatos világában az ellenséges szörnyek kaszabolása mellett betérhetünk egy poros kisváros útszéli falatozójába, hogy feltöltekezzünk némi sörrel és egy kiadós vacsorával. Bár igazság szerint az itteni kulináris örömök akkor érik el a csúcspontot, amikor a kijelölt helyeken felvert táborhelyek valamelyikén Ignis hódol a szakácstudománynak. 

Azért a couch co-op játékokról se feledkezzünk el

Főleg akkor ne, ha az Overcooked sorozatról van szó. Végül is mi tudná jobban egy robbanásközeli puskaporos hordóvá változtatni a békés baráti társaságot vagy családot, mint egy olyan virtuális étterem, ahol akár 4 ember munkáját kell egyszerre összehangolni?

Ebből a játékból biztosan megtanuljuk, hogy a közösségi főzés és az éttermi konyha vezetése nehéz kihívások elé állítja a lelkes hobbiszakácsokat. Végeredményben úgy kell ép elmével és hangszálakkal teljesíteni a különböző szinteket, hogy mindig a vendégek aktuális rendelését teljesítjük, felszeleteljük a zöldségeket, megfelelő sorrendben állítjuk össze a hamburgereket, salátákat. Ráadásul még el is kell mosogatnunk magunk után, ha arra van szükség, de így legalább virtuálisan végzünk némi házimunkát.

Végül, de nem utolsósorban: a Gamer Ellátó virtuális étlapjáról is falatozgathatsz

Ne feledd, egészen május 31-ig rendelhetsz a NetPincér virtuális étlapjáról úgy, hogy lehetőséged nyílik megnyerni a 20 db 5000 forintos NetPincér kupon vagy a menő Acer Predator perifériák valamelyikét! Ehhez nem kell mást tenned, beírni NetPincér rendelésed véglegesítésekor, az online fizetés után megjelenő kuponmezőbe a GAMESTAR20 kódot, és máris az esélyesek közé kerülhetsz. Bővebben a játékszabályokról a linken olvashatsz.

Olyan perifériák várnak rád, mint:

  • 1 db fekete Acer Predator Galea 311 gaming headset
  • 1 db Acer Predator Hybrid 15.6" hátizsák
  • 1 db Acer Predator Cestus 300 gamer egér

Maxold ki a Kajakterlapodat és lesd meg a részleteket a GameStar Gamer Ellátón! Emellett pörgesd végig a GameStar Facebook és Instagram oldalát, valamint a NetPincér Facebook és Instagram oldalát is, hogy biztosan begyűjts minden infót!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)