Hirdetés

Mit egyél, ha épp játszanál is?

|

Gamer-biztos junk foodok és videójáték ihlette kaják, amiket akár fél kézzel is bekaphatsz. Avagy mit esznek a gamerek, ha követik a kedvenc játékukat?

Hirdetés

Egy videójáték-maraton során nincs is bosszantóbb annál, mint amikor egy megcsördülő mobiltelefon, vagy a legrosszabbkor jött áramszünet miatt kell félbehagyni a játékot. Persze tudjuk jól, hogy a pizzafutár érkezését jelző csengő azért más lapra tartozik, de ne álljunk meg itt: nézzük inkább meg, hogy mégis milyen ételekkel pótolhatod gyorsan és finoman a játék során vesztett energiát. Aztán viszont emeljük a tétet…

Hirdetés

Él még a társadalom néhány (egyre kevesebb, de továbbra is kellemetlenül sok) tagjában a tévhit, hogy a gamerek kizárólag energiaitalon és pizzán élő, kövér pince/barlanglakók,

azonban tudjuk jól, hogy ez nem igaz.

Főleg azért, mert egy barlang mélyén vélhetően se áram, se internet nem lenne a játékhoz, max némi tüzet tudnánk csiholni, de attól a gépeink még nem fognak menni. A táplálkozás mindenki számára fontos dolog, hiszen egy korgó gyomor könnyen elvonja a figyelmünket a küldetésekről, rontja a koncentrációt az online játékokban. Éppen ezért olyan kaját kell találnod, ami megfelel a gamer életmód szigorú szabályainak: vagyis legyen könnyen, akár egy kézzel fogyasztható, és ne kelljen hozzá késsel-villával, tányérral vacakolni. Lehetőleg ne tocsogjon a különböző zsírokban, szószokban és más nedves hozzávalókban, hiszen kaja után nem biztos, hogy a billentyűzet vagy a kontroller takarításával szeretnél értékes perceket veszteni. Ami pedig még fontosabb: gyorsan el lehessen fogyasztani és azért finom is legyen.

Szóval, ha a tökéletes gamer kajákat keressük, akkor nem meglepő módon nem a háromfogásos házi kosztoknál, hanem inkább a street foodoknál és a gyors kajánkál lyukadunk ki: a pizza, a hot és amerikai módra a corn dog, a burrito, a taco, a csirke nuggetsek, a burgerek mind tökéletes, bár nem kimondottan egészséges választásnak tűnnek. 

Persze azért nem kell itt leragadni, szintet is lehet lépni

Abban az esetben, ha már te is unod a banánt és a pizzát, illetve egy kicsit azért mégiscsak kiszakadnál a gép elől, érdemes lehet új ételekkel ismerkedned. 

Ha téged az amerikai vonal izgat, próbáld ki az igazi kentucky csirkét ropogós bundában sütve, a coleslaw salátával némi vitamint is csempészhetsz a szervezetedbe, de a buffalo csirkeszárnyakban és a tűzön sütött barbeque oldalasban sem fogsz csalódni. Hogy a mac & cheese-ről, a cupcake-ről és a sajttorták számos variációjáról már ne is beszéljünk.

Akkor sincs minden veszve, ha az ázsiai hangulat vonz, a JRPG-kért és az animékért élsz-halsz. Végeredményben a japán konyha is kínál néhány érdekes ételt, még a sushin kívül is. Ilyen például az egyik legmenőbb japán street food kaja, a gyoza is, ami sertés-, csirke- vagy marhahússal töltött tésztabatyut takar, melyet főzhetnek, gőzölhetnek, de akár olajban is kisüthetnek. 

A japán konyha is bővelkedik levesekben, például a Miso vagy a Ramen is ízletes kalandokat ígér, de a különböző pirított húsokkal, újhagymával, káposztával, szezámmaggal, japán majonézzel, szárított algával megpakolt okonomiyaki palacsinta is ütős cuccnak tűnik. Ha pedig valami édességre fájna a fogad, akkor a ragacsos, vörösbab pasztával töltött rizsgolyót, a mochit is érdemes kipróbálni.

De az is előfordulhat, hogy egy játék ihlet szakácskönyvet

Ahogy történt ez például 2016-ban a World of Warcraft esetében is. Szóval, ha te is megrögzött WOW rajongóként tartod számon magad, akkor most már élőben is tovább fejlesztheted a saját cooking skilledet. 

Olyan játékautentikus étkeket készíthetsz így, mint a sárkánylehellet erősségű chili, a gyorsan összedobható, mégis tartalmas és ropogós falatokat ígérő Ironforge melegszendvics, vagy az egészségesebb vonalat képviselő mézes-pirított kellevél némi salsával tálalva.

Azért a Gamer Ellátóról se feledkezz meg, végül is, az étel nem játék!

Kivéve persze akkor, ha kimaxolod a Kajakterlapodat és az utánpótláshoz elengedhetetlen kajákat a NetPincér weboldaláról vagy a mobil alkalmazásáról rendeled meg. Ha pedig a rendelés során GAMESTAR20 szót is beírod a megjegyzés rovatba, még egy nyereményjátékon is részt vehetsz, amin menő Acer Perifériákat nyerhetsz! 

Kisorsolásra kerül például egy Acer Predator Galea 311 Gaming Headset, egy Acer Predator Hybrid 15.6" hátizsák és egy Acer Predator Cestus 300 Gamer egér is, némi NetPincér kupon utánpótlás mellett. 

A pontos részleteket a GameStar Gamer Ellátón találod, de további érdekességekért érdemes csekkolnod még a GameStar Facebook és Instagram oldalát, valamint a NetPincér Facebook és Instagram oldalát is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)