Hirdetés

Top 5 játék, amelyben a kajáé a főszerep

|

Listánk játékai nem a főzésoktatásról vagy cukorkák párosításáról szólnak - ennél sokkal jobb móka vár titeket. Éhesek vagytok már?

Hirdetés

Ha láttatok már minket streamekben, rendezvényeken vagy akár képen, könnyen kikövetkeztethettétek, hogy szeretünk enni. Alig várjuk már, hogy mazur kertében grillezhessünk (csak neki van kertje, ilyen városi panellakók vagyunk mi többiek), hogy az expók végén valamelyik food truck maradékából válogatva ünnepeljük meg a kemény munka eredményét, vagy hogy kiugorjunk a sarki vegán étterembe humuszért és zellerért. Most azonban ezek egyike sem adatik meg nekünk, viszont legalább az ételrendelés terén távolabbra merészkedünk a pizzánál és a quesadillánál. Az alábbi játékokat jóllakottan játszani a legjobb (higgyétek el, az Overcooked eleve elég stresszes, éhes emberekkel nem is merjük tesztelni), úgyhogy ha megvolt az ebéd vagy a vacsora, dőljetek hátra és lőjétek be őket!

Hirdetés

Overcooked

Az Overcooked játékokat ugyanannyira szeretjük a szerkesztőségi összejöveteleken játszani, mint a családdal vagy a barátokkal. A játékosok feladata, hogy hatékonyan együttműködve menedzseljenek egy éttermet, villámgyorsan elkészítsék a megrendelt ételeket, miközben olykor elmozgó pályaelemek, máskor bezuhanó meteoritok nehezítik a dolgukat. A hozzávalókat szeletelni, sütni vagy főzni kell, az elkészült ételeket kiadni, a koszos tányérokat elmosogatni, a tűzoltókészüléket meg lehetőleg nem piszkálni, amíg nem gyullad ki a tűzön hagyott leves. Szórakoztató káosz a végeredmény kiabálással, nevetéssel, sírással. Mindkét részt és a DLC-ket is szívből tudjuk ajánlani.

Don't Starve

A Don't Starve neve azt sugallja, hogy csak az éhség ellen kell küzdenünk, de valójában ennél többre lesz szükségünk a túléléshez. Teljesen magunktól kell felfedeznünk környezetünket, vadásznunk, craftolnunk, termesztenünk, harcolnunk, és természetesen étkeznünk, hogy a főszereplő, Wilson a lehető legtovább életben maradjon. Nem raktározhatunk sokat, hiszen az ételek - legyenek akár növényi, akár állati eredetűek - megromlanak, és azok elfogyasztása nem tesz jót az egészségnek. Ezt a tanulságot az életben is kamatoztathatjátok. Létezik egyébként többjátékos variáció is, a Don't Starve Together; ha másokkal vágnátok bele a kalandba, ezt keressétek.

Fruit Ninja

Az okostelefonok korának egyik első sikeres játéka volt a Fruit Ninja, mely 2010 áprilisában jelent meg iPhone-ra, és azóta rengeteg egyéb platformot meghódított, több százmillió játékos élte át a gyümölcskaszabolás páratlan élményét. A sorozat játékaiban felugró gyümölcsöket kell szétvágnunk, miközben figyelünk arra, hogy elkerüljük a bombákat. Az érintőképernyős változat mellett kinectes is készült Xbox 360-ra és Xbox One-ra, valamint VR-os variáció HTC Vive-ra, PSVR-ra és Oculus Questre, melyek tökéletesnek bizonyultak a bejáratott játékmenethez.

I Am Bread

Nem tudtuk, mivel lephet még meg minket a Bossa Studios a Surgeon Simulator után, de 2015-ben a srácok egy olyan játékot mutattak be, melynek főszereplője egy szelet kenyér. Egyszerű mivoltából eredően korlátozottak a képességei, viszont segítségünkkel elérheti célját: pirítós válhat belőle. Mára az I Am Bread odáig fejlődött, hogy akár egy bagettel is zúzhatunk benne, vagy törékeny kekszként kutathatunk sajtszeletek után. Pékeknek különösen ajánlott, még úgy is, hogy hamar felfedezhetnek olyan dolgokat, amikre a valódi pékáruk nem képesek.

Pac-Man

És hát ott van minden étel-alapú játék ősatyja, az 1980-as Pac-Man, amiben egy sajtkorongnak tűnő figurával színes pöttyöket és gyümölcsöket kellett zabálnunk, hogy miközben szellemeket kerülgettünk. Egyszerűségével sokakat elkapott az elmúlt 40 évben, sok változata született, és a franchise a mai napig bővülget. Ha valaki megkérdezi, játszottatok-e már olyan játékkal, amiben az étel kulcselem, legalább ezt biztosan rá tudjátok vágni.

Ne felejtsétek el, ha megéheztek játék közben, akkor érdemes most a NetPincér oldaláról kaját rendelni, egyrészt teljesen biztonságos, érintésmentes a kiszállítás, másrészt ha online fizetéssel megadjátok a GAMESTAR20 kuponkódot, esélyt kaptok arra, hogy megnyerjétek az értékes Acer ajándékok egyikét! Részletek a Gamer Ellátó promócióról a linkre kattintva, rendeljetek minél többet, annál nagyobb esélyetek van bezsákolni a lootot a végén. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)