Hirdetés

Videojátékos kaják, amiket bármikor megennénk

|

A Skyrim sajtkorongjaiból bármennyit szívesen felhalmoznánk, de ennél komplexebb ételekkel is találkoztunk már játékokban - némelyiket otthon is elkészíthetjük.

Hirdetés

Főzni jó dolog, mosogatni már kevésbé, de az legyen jóllakott énünk problémája. Rendelni persze sokkal egyszerűbb, úgy akár egy-két evőeszköz összekoszolásával megúszhatjuk - viszont mi a helyzet akkor, ha egy játékbeli kaját kívánunk meg? Az jó eséllyel nem szerepel majd a hazai éttermek kínálatában. Márpedig sok játékbeli étel egészen kívánatos: a beat 'em upokban felbukkanó, életerőt újratöltő csirkétől a Final Fantasy XV összetett főztjeiig sok mindenre csorgott már a nyálunk. Összeszedtünk néhány olyan kaját, amit azonnal megennénk, ha pedig szeretnétek geek fogásokat készíteni, a Gourmet Gaming, a Level 1 Chef, az Eat Game Live és a The Geeky Chef oldalát is bátran ajánljuk, nem beszélve a számtalan szakácskönyvről, amik szüntelenül érkeznek.

Hirdetés

Gyakorlatilag bármi a Final Fantasy XV-ből

Egy gyönyörű játék volt a 2016-ban megjelent Final Fantasy XV, és különösen szépen mutattak a kaják, amiket Ignis dobott össze. Több mint 100 ételt tudott elkészíteni, és egyszerűen nem tudunk kedvencet választani. Elég megnézni az alábbi videómontázst, azonnal megértitek, miért nehéz egyet-kettőt kiemelni.

Sandvich (Team Fortress 2)

A szendvicsekkel a végtelenségig lehet kreatívkodni, de néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb. A Team Fortress 2-ben a Heavy által elfogyasztható szendvics két félbevágott toastszeletből, felvágottból, sajtból, paradicsomból és salátából áll, tetején egy olivával. Nem kell nagy szakácsnak lenni az elkészítéséhez.

Sweet Roll (Skyrim)

A Skyrimben a sajt mellett a Sweet Roll vált még ikonikus étellé. Sokfelé megtalálható, közkedvelt édesség, feltehetően valami péksütemény, tetején édes öntettel. A Hearthfire kiegészítőben szereplő recept alapján só, tej, liszt, vaj és tojás kell hozzá, de ha csak ezeket keveritek össze, nem biztos, hogy megfelelő lesz a végeredmény. A 2016-os PAX Australia látogatói egyébként megkóstolhatták a "valódi" Sweet Rollt, ahogy azt a Bethesdánál elképzelték, ugyanis az első 100 látogató kapott egyet.

A torta (Portal)

Sok jellegzetes eleme van a Portal játékoknak, de a laikusok számára valószínűleg nem egyértelmű, mi közük a kék és narancssárga portáloknak a tortához. Nos, a szakavatott játékosok tudják, hogy a torta hazugság, egy motivációs eszköz, mely akármennyire is jól néz ki, sosem lehet a miénk - a játékban. Egyébként egyszerű csokitorta meggyekkel és habbal a tetején, valószínűleg bármely cukrászda elkészíti nekünk, ha mutatunk róla egy képet - vagy bármelyik ismerősünk, aki saját készítésű tortákkal szokta lenyűgözni a baráti társaság tagjait.

Gombák (Super Mario)

Valljátok be őszintén: sosem éreztétek még úgy, hogy ínycsiklandónak néznek ki a gombák, amiket Mario növekedés vagy +1 próbálkozás céljával elfogyaszt? Pedig ha a valóságban hasonlókat látunk, azok valószínűleg mérgezők, és nem érdemes pozitív hatást remélni tőlük. Ugyanakkor ha ezek mintájára készít valaki muffinokat, mindjárt megvan a kompromisszumos megoldás: jó esetben nem halunk meg, finomat eszünk, és Mariónak képzelhetjük magunkat.

Ha viszont ahelyett, hogy főzöl, inkább rendelnél, nézz körül a NetPincér oldalán, ahol továbbra is ajánlatos használni a GAMESTAR20 kuponkódot, hiszen NetPincér ajándékutalványt vagy Acer perifériákat is nyerhetsz! Részleteket a Gamer Ellátó kezdeményezésről szóló cikkünkben találsz!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)