Hirdetés

A gamescom szervezői meghátráltak, mégsem hibrid esemény lesz az idei

|

Bár kecsegtető volt az offline rendezvény ötlete, mégis változott a terv a gamescom 2021 kapcsán.

Hirdetés

Magyarországon is hatalmas bizonytalanság uralkodik a rendezvényszervezők között (a Sziget Fesztivál például idén is elmarad, és még a PlayIT/Budapest Comic Con megtartása is kérdőjeles, bár valami biztosan lesz), és nincs ez másként külföldön sem.

A legtöbb eseményt igyekeznek teljesen digitálisan megtartani, de azért akadnak olyanok, akik megpróbálkoznak egyfajta hibrid rendezvénnyel. Ilyennek képzelték el az idei gamescomot is: a felvezető show, az Opening Night Live Geoff Keighley vezetésével online zajlott volna, azt követően viszont pár napig fizikailag is megtartottak volna egyes programokat. 

Most azonban a German Games Industry Association bejelentette, hogy a 2021-es gamescom nem hibrid, hanem teljesen digitális - és ingyenes - lesz. A közlemény alapján a döntést a partnerekkel és kiállítókkal folytatott széles körű megbeszélések után hozták meg a jelenlegi járványhelyzet miatt. 

Hirdetés

Az új terv szerint a show-t ismét az exkluzív bejelentéseket felvonultató Opening Night Live nyitja majd augusztus 25-én (a házigazda Geoff Keighley), azt követően pedig augusztus 26. és 27. között a valós helyszín kiesése miatt újratervezett tartalomközponté lesz a főszerep.

Többek között vonzóbb dizájnnal és további funkciókkal vértezik fel, valamint tartalmilag és technikailag is teljesen újradolgozzák, hogy a nézők és partnerek egy jelentősen továbbfejlesztett felhasználói felületen keresztül testre szabhassák a menetrendjüket, számos élő közvetítést, eseményt és műsort követhessenek, és hozzáférhessenek minden infóhoz a játékokról, fejlesztőkről. 

Ezeken felül lesz egy gamescom Epix névre keresztelt közösségi kampány is, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy jobban is elmerüljenek a gamescom univerzumában: az érdeklődők "eposzokba illő küldetésekben" vehetnek részt a közösségi médián keresztül, amelynek keretében a show előtti héten pontokat gyűjthetnek és egyedi nyereményeket zsebelhetnek be velük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)