Hirdetés

Nem egy átlagos repülős játék lesz az Ace Combat 7

|

A Bandai Namco és a Project Aces egy bárki által könnyen játszható, de bizonyos elemeiben realisztikus játékot készít. A felhő jó búvóhely, de nem érdemes sokáig ott tanyázni.

Hirdetés

Elhanyagolt műfaj napjainkban az árkád repülős játékoké, ami a rajongóknak nem annyira jó (egy új Blazing Angels jöhetne már!), viszont az Ace Combat 7-nek igen, hiszen nem kell senkivel versengenie a játékosok zsebpénzéért. A sorozat következő, teljes értékű része egy részletesen kidolgozott és izgalmas történettel érkezik, egyelőre minden jót el lehet mondani róla, amit általánosságban a kategória képviselőiről, viszont az időjárási rendszer jelentősen feldobja majd az élményt, ezt volt szerencsénk a helyszínen alaposabban megvizsgálni.

Hirdetés

A felhők közé menekülünk

Egy trailert már láthattatok, de nekünk a gamescomon, zárt ajtók mögött egy másikat vetítettek le, amiben az időjárási körülmények hatásait mutatták be. Az csak egy dolog, hogy lenyűgözően néz ki, ahogy az esőcseppek futnak a repülőgép kabinján, és izgalmas, hogy korlátozzák a látást, viszont ami még ennél is érdekesebb, az az esőfelhők szerepe és hatása.

Ha csata közben úgy érezzük, pihenőre van szükségünk, berepülhetünk a felhőbe, viszont nem érdemes sokáig ott időzni, ugyanis láthatjuk, ahogy szép lassan bejegesedik a kabin, majd az egész gép, és kontrollálhatatlanul elkezdünk zuhanni a föld felé. A jégréteg miatt megszűnnek működni a szárnyak, ezért a felhő ugyanannyira lehet menedék, mint veszélyforrás. A turbulencia szintén tényező, és a villámokkal is érdemes vigyázni.

Egy másik érdekes elem a földfelszín közelében megjelenő köd, amit szintén használhatunk álcának, viszont csak a környezet alapos feltérképezése után érdemes belemenni. A korlátozott látótáv miatt nem biztos, hogy ki tudunk térni a sziklák elől, és egy apró koccanás is végzetes lehet.

Nyelvek, feliratok

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a játék a szokásos angol, francia, olasz, német és spanyol feliratok mellett tartalmaz majd csehet és lengyelt is, de sajnos magyart előreláthatólag nem. A szinkron esetében japán és angol is választható.

Interjút is készítettünk a játék egyik feljesztőjével, ezt a hét második felében láthatjátok itt, a GSO-n.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)