Hirdetés

Ide a Joy-Con már kevés - kipróbáltuk a switches Dark Souls Remasteredet

|

Gamescomos tapasztalataink alapján mindenképpen Nintendo Switch Pro Controllerre kell beruháznia annak, akik élvezni is akarja a felújított Dark Soulst a hibrid konzolon.

Hirdetés

Május óta PC-n, illetve PlayStation 4 és Xbox One konzolokon már élvezhető a Dark Souls Remastered, még ebben az évben pedig a Nintendo Switch tulajdonosok is megkapják majd a FromSoftware játékát. Az idei gamescomon nekem is lehetőségen volt egy rövid ideig kipróbálni a Remastered kiadást, ami a kézikonzolos verzióban is tökéletesen futott, viszont érezhető, hogy egy klasszikus kontrollerrel lehet csak majd agyvérzés nélkül végignyomni a játékot. 

Hirdetés

A Souls széria még mindig rétegjátékokat tartalmaz, ezt bizonyítja az is, hogy a Nintendo gamescomos főhadiszállásán az összes címhez minimum kettő, de inkább négy Switch volt kiállítva, a Dark Souls Remastered viszont egyetlen árva konzolon futott, az is handheld módban. Miután pár kollégával rongyosra pörgettem a switches Diablo III-at, és ismét bizonyosságot nyert, hogy piszkosul béna vagyok Smash Bros.-ban, egyből a Dark Souls Remastered felé vettem az irányt. 

A látvánnyal és a technikai paraméterekkel az égvilágon semmi gond sem volt, tökéletesen futott Switchen a Remastered kiadás. Bármelyik Switch tulajdonost kérdeztem eddig, legtöbb játékukat nem a konzolt dokkolva, hanem inkább a Joy-Conokat a Switch oldalára pattintva szerették nyomni, viszont azt garantálom, hogy a Dark Souls esetében ezzel hamar fel fognak hagyni az emberek. Egészen egyszerűen nem az efféle precíz mozdulatsorokra lett kitalálva a kontroller. A stickek és a négy fő gomb még nagyjából gond nélkül használhatóak, de a Souls játékokban az elülső gombok, a ravaszok is kulcsfontosságú szerephez jutnak. Nincs kis kezem, de azért nem is vagyok André the Giant egyenesági leszármazottja, az ujjaim viszont most szinte másodpercenként csúsztak le a L, R, illetve ZL és ZR gombokról. 

Vetkezzük le a gátlásokat

Az évek, a rutin és a szakma szeretete persze így is megtette a hatását és gyorsan lenyomtam a Dark Souls első főellenfelét, az Asylum Demont. Ez egyébként úgy különösen egyszerű, ha a szörnyeteg feletti párkányról leugorva egyből belé is szúrjuk a fegyverünket (ez nagyjából az életereje felét azonnal leszívja), utána pedig teljesen meztelenül támadunk rá - így karakterünk nagyon gyors lesz, simán körbetáncolhatjuk és hátulról gyorsan megsorozhatjuk a rondaságot. Vígan haladtam volna tovább, Firelink Shrine-ba érve viszont rohant is hozzám egy hostess kislány, és közölte velem, hogy bizony eddig tartott a demó. Értetlenkedtem kicsit, mire elárulták, nem igazán számítottak arra, hogy valaki leveri az első bosst. Erre persze egyből megosztottam a helyiekkel a taktikámat, miszerint pucéran sokkal könnyebb ilyenkor még a játék. Kedvesen mosolyogva csak annyit feleltek: ezzel sem számoltak. 

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen állapotban van jelenleg a switches Dark Souls Remastered, mivel biztosan nem az esetleges spoilerek miatt tiltottak el a folytatástól. Azt sajnos még most sem tudjuk, hogy egészen pontosan mikor jelenhet majd meg a játék a Nintendo konzoljára.

Ti tesztek majd vele egy próbát, ha végre megérkezik? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)