Hirdetés

Gamescom 09 statisztikák - volt egy kis tömeg...

|

Bármennyire is szerettük a GC-t Lipcsében, a Gamescom jött, látott és győzött Kölnben...

Hirdetés

Meg is érkezett az ilyenkor szokásos sajtójelentés arról, mennyire is volt sikeres a kiállítás.

Egyenesen a "legsikeresebb nemzetközi játékipari kiállításnak" nevezik a kölni rendezvényt, hiszen a 245000 (igen 245 ezer!) látogató 44 százaléka külföldi volt. Az öt napig tartó showra 31 ország 458 kiállítója jött el, akik 120000 négyzetméteren osztoztak. A már említett 245 ezer ember mellett további 100000 vett részt a Gamescom külső helyszínein (Tanzbrunnen, the Lanxess Arena és Köln belvárosa) szervezett egyéb rendezvényeken, például a német "Megasztár" versenyek győztesei közül a legnagyobb sztárok is felléptek Gamescomos rendezvényeken (gondolok itt Thomas Godojra például). A kiállításra 17000 üzletember utazott, mellettük 4000 médiamunkás tevékenykedett itt 48 országból.

A fotón Collien Fernandes, a goa-indiai portugál papától és magyar mamától származó VIVA műsorvezető/színésznő/énekesnő látható, aki maga is részt vett a rendezvényen.

Collien Fernandes
Collien Fernandes

A Gamescom díjak nyertesei a következő játékok voltak (zárójelben a kategória neve): StarCraft II - Wings of Liberty (best-of-show), "Uncharted 2: Among Thieves" (konzol), "The Legend of Zelda: Spirit Tracks" (mobil), "Aion" (online), "Call of Duty: Modern Warfare 2" (PC) és "Mario and Sonic at the Winter Olympics" (Family Entertainment)

Jövőre reményeik szerint átlépik majd a bűvös negyedmilliós látogató-számot. Elnézve a mostani adatokat ez nem lesz nehéz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)