Hirdetés

Gamescom 2013 - ID@Xbox, avagy így bánik a Microsoft a független fejlesztőkkel

|

A Microsoft Gamescomos sajtókonferenciáján ígéretéhez híven megosztotta indie-ket támogató programjának részleteit. Ingyen Xbox One mindenkinek!

Hirdetés

Bár élőben nem követhetjük, sorra szivárognak ki a hírek a Microsoft gamescom 2013-as konferenciájáról, melynek egyik legfontosabb eleme volt a független fejlesztők támogatására kidolgozott program ismertetése.

A Microsoft júliusban, jelentette be, hogy a független fejlesztőknek bizony jó lesz. Ígéretéhez híven ma délelőtt részletezte ID@Xbox nevű programját, melynek köszönhetően az indie fejlesztők elindíthatják magukat a siker felé vezető úton bármilyen kiadó közbeavatkozása nélkül. A rendszer 50 független fejlesztő közreműködésével lett kidolgozva.

A regisztrált fejlesztők két Xbox One devkitet kapnak, illetve minden olyan fejlesztői eszközt, ami szükséges a platform összes funkciójának kihasználásához, beleértve a Kinectet, az Xbox Live-ot (achievementekkel, multiplayer támogatássl, gamerscore-ral) és a SmartGlasst. A programban való részvételhez ingyenes, és a jóváhagyási folyamatért, valamint a frissítésekért sem terhelik a fejlesztők számláját. Jelentkezni már a mai naptól fogva lehet.

Természetesen előnyt élveznek azok, akik már letettek valamit az asztalra, de nem feltétlenül kell gyakorlott Xbox 360 fejlesztőknek lenniük. Ha sikerre vittek egy játékot bármilyen konzolon, PC-n, mobilon vagy táblagépen, előrébb kerülnek a várakozási sorban. Az egyszerű játékos, aki így akar ingyen Xbox One-hoz jutni, valószínűleg a következő generációváltásig várhat.

Ahogy korábban szó volt róla, minden Xbox One használható majd devkitként, így ha egy átlagfelhasználó maga is kedvet kap a játékfejlesztéshez, lehetősége lesz erre. Ez a cég hosszútávú célja.

A hírt a fejlesztők és a szakma egyöntetűen örömmel fogadta, hiszen így nem csak elhárultak az akadályok a feltörekvő indie-k elől, de még segítséget is kapnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)