Hirdetés

Gamescom 2017 - friss videóban dübörög a Doom VFR

|

A videóban a fejlesztőket is mikrofonvégre kapták, akik arról is beszéltek, hogyan valósították meg a pörgős Doom játékmenetét VR környezetben.

Hirdetés

A 2017-es E3-on jelentette be a Bethesda, hogy a démonirtós játékukból VR címet készítenek. Így született meg a Doom VFR, ami már az első videó alapján is remek mókának és feszültséglevezetőnek tűnt.

Most, a gamescom keretében egy újabb videót adtak ki, amiben a fejlesztők beszélnek részletesebben arról mit is várhatunk a játéktól. 

Marty Stratton és Robert Duffy, az id Software fejlesztői ígérik, hogy a Doom VFR megoldásai nem mennek a minőség kárára. A virtuális környezetbe implementált játékban a régi, eddig is mert helyszínek mellett új területeket is bejárhatunk. A bejárást, vagyis a karakterünk mozgását teleportációval oldották meg a fejlesztők, ez nyilván szükséges áldozat ahhoz, hogy ne kapjunk 2 percen belül hányingert. A videók alapján ez a megoldás nem megy az akció rovására, sőt lehetőségünk lesz egy ellenfélre teleportálva szétzúzni azt. Nem is vártunk mást.

A Doom VFR-ben egy kibernetikusan felturbózott "lénnyel" fogunk játszani, akit egy mesterséges aggyal hoztak vissza az életbe. Ennek a lénynek természetesen csak egy célja van: felvenni a harcot a Marsot ellepő démoni hordákkal. (Képzeljetek ide megfelelően zúzós riffet zenei aláfestésnek)

A tervek szerint a játék PlayStation VR és HTC Vive platformokra fog megjelenni az év vége felé.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)