Hirdetés

Nem aprózza el a Gwent sztorimódját a CD Projekt RED

|

Miért is tenné, hiszen arról a csapatról beszélünk, ami a The Witcher 3-at is elénk tolta. Nem lesz ingyenes a Thronebreaker, de minden pénzt megér majd.

Hirdetés

Szépen éledezik a The Witcher kártyajáték, pár hete, hónapja már PC-n, PS4-en és Xbox One-on is játszhatunk vele. A zárt ajtók mögötti előadáson a fejlesztők kérdésemre elmondták, hogy nem terveznek egyelőre terjeszkedni, viszont míg én inkább egy iOS-es vagy androidos változatra gondoltam, ők megjegyezték, hogy mindenki azt kérdezgeti, Switchre jön-e. Jobban belegondolva persze lenne helye a Nintendo konzolján, csak közönsége nem biztos, de ezt már nem volt idő megvitatni. Szó esett azonban a sztorimódról, ami lehetne egy animációkkal tarkított gwent meccs sorozat, viszont annál sokkal több.

Hirdetés

A királynő neve: Meve

A Thronebreakerről láthattatok már egy rövid előzetest a napokban, és ha megnéztétek, azt is tudjátok, hogy a főszereplő Meve lesz, a harcedzett királynő, Lyria és Rívia uralkodója, aki újra kénytelen csatába állni, hogy megvédje népét egy inváziótól. A történetet ugyanazok az emberek írták, akik a The Witcher 3-at is, úgyhogy számíthatunk csavarokra, izgalmakra, némi humorra is. Ebből több dialógus során kaptunk egy kis ízelítőt. A párbeszédek úgy zajlanak, hogy a karakterek mereven állnak, azonban a szájuk mozog, a teljes szinkronnak köszönhetően hallhatjuk őket, illetve olvashatjuk is a szöveget (amit az angol mellett még kilenc nyelvre lefordítanak, és továbbiakkal bővítik majd a sort). Döntéseket kell majd hoznunk, megválaszhatjuk a nekünk szimpatikus választ például arra a kérdésre, hogyan bánjunk el két szegény paraszttal: elvihetjük falujukból a férfiakat és a gyerekeket, hogy csatlakozzanak a seregünkhöz, elverhetjük őket, vagy hagyhatjuk békében is. 

A játékidő jelentős részében izometrikus nézetből láthatjuk Meve-et, akivel egy lenyűgöző, kézzel rajzolt térképen bolyonghatunk, kutatva a kincseket (amikből aztán fejlesztéseket és lapokat oldhatunk fel), illetve a fő- és mellékküldetéseket. Ez így néz ki:

Megállhatunk pihenni is, felvehetünk medálokat, ékszereket, amik módosítják harci képességeinket, fejleszthetjük a karaktert, szerezhetünk új lapokat, satöbbi. Persze az egész középpontjában még mindig a gwentezés áll, de a kártyákra nem csak mint lapokra tekintünk majd, hanem mint valódi egységekre, akár egy stratégiai játékban. Emellett minden ellenfél egyedi. A Thronebreaker húsz új, multiban is használható kártyát is hoz a következő patchcsel bekerülő harminc mellé, úgyhogy nekünk lesz mit kitanulni, a fejlesztőknek meg majd balanszolni.

Nem csak a kártyázás szerelmeseinek

Az egyjátékos kampányt körülbelül 15 órába telik majd végigjátszani, és nem tudjuk, ebből mennyit töltünk majd a kártyaasztalnál, és mennyit az öt térképen kalandozva, melyek a nyílt világot alkotják. Az biztos, hogy nem minden meccs követi a hagyományos szabályokat, lesznek olyanok, amik végső célját átalakítják a történetmesélés érdekében. Ára és megjelenési dátuma még nem ismert (annyi biztos, hogy valódi pénzt kell érte fizetni, nem lehet játékbeli fizetőeszközért kiváltani), de valamikor idén jön mindhárom platformra, amire a Gwent elérhető. Addig is irány játszani, gyakorolni, hogy fel legyetek készülve a kihívásra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)