Hirdetés

Ha rajongsz a vonatokért, érdemes szemmel tartanod ezt a játékot

|

Leleplezte a Kalypso Media a Railway Empire 2-t, megint örülhetnek a Game Pass-előfizetők.

Hirdetés

Szép, ugyanakkor meglehetősen drága hobbi a vasútmodellek gyűjtése, és akkor még szóba se került egy vagy több méretes terepasztal megépítése, hogy ne a polcon gyűjtsék a port a miniatűr szerelvények. Nyilván nem adhatják vissza teljes egészében ugyanezt az élményt, ellenben költséghatékony alternatívát kínálnak a témába illeszkedő videojátékok, függetlenül attól, hogy a szimuláció vagy inkább a menedzsment irányába tolódik el a hangsúly, esetleg a kettő között félúton egyensúlyoznak.

A Gaming Minds Studios 2018-ban napvilágot látott alkotása, a Railway Empire - miként arra a címe is félreérthetetlenül utal - a szervezési készségeinket tette próbára. Az elmúlt években nem kevesebb mint 9 DLC bővítette a játék lehetőségeit és látta el a rajongókat újabb, sínekkel gazdagon behálózható területekkel. Elképzelhető, hogy még egy 10. tartalmi csomagot is elbírt volna a közösség pénztárcája, de ehelyett a második részt leplezték le közvetlenül a gamescom 2022 kezdete előtt.

Hirdetés

Aki a folytatástól korszakváltást remélt, csalódni fog, mert maradunk a 19. században, és gőzmozdonyok vontatta vasúti kocsikkal szállítunk majd árut és utasokat Európán és Észak-Amerikán keresztül, más cégekkel vetélkedve. Az említetteken túl egy-egy kisebb régiót részletesen ábrázoló térképeken is fektethetünk sínt, fúrhatunk alagutat és emelhetünk hidat.

A 60 híres lokomotívot lemodellező fejlesztők nemcsak a történelmi hitelességre ügyeltek, hanem arra is, hogy levegyenek némi felesleges terhet a játékosok válláról. Ezt azt jelenti, hogy a jelzések automatikusan kerülnek kihelyezésre, a hidak kapacitása 4, az állomások 8 vágányra növelhető. Kezdéskor összesen 5 kampány és 14 szcenárió áll majd rendelkezésünkre, valamint választanunk kell a felkínált 6 cégvezető közül, kik nemcsak kinézetükben, de erősségeikben és gyengeségeikben is különböznek egymástól. Kapunk egy Free Play módot is, amiben igény szerint testre szabhatjuk a játék nyújtotta kihívásokat. És természetesen nem maradhatott ki az ilyesféle játékokban lassan már sztenderdnek számító opció, miszerint bármely szerelvényen helyet foglalva addig gyönyörködhetünk a szemünk előtt elrobogó tájban, míg meg nem unjuk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Kalypso Media és a Gaming Minds Studios úgy kalkulál, hogy a Railway Empire 2 valamikor 2023-ban érkezik PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és Switchre. A vele párhuzamosan leleplezett Dungeons 4-hez hasonlóan ez a játék is a Game Pass berkein belül kezdi meg pályafutását, a PC-s és a konzolos változattal is lefoglalhatják majd magukat az előfizetők.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)