Hirdetés

Goku, Luffy és Naruto bemennek egy bárba - kipróbáltuk a Jump Force-t

|

Manga- és animerajongók még csak álmodni sem mertek arról, amit az idei E3-on bejelentett a Bandai Namco. Nekünk a gamescomon már arra is lehetőségünk nyílt, hogy kipróbálhassuk a játékot.

Hirdetés

Ötven évvel ezelőtt jelent meg a Weekly Shōnen Jump magazin első száma, a hetente érkező új lapszámokban pedig azóta is temérdek közkedvelt mangát olvashattak a műfaj szerelmesei. A Bandai Namco kiadó és a Spike Chunsoft fejlesztőcsapat most úgy gondolta, hogy ha ezek a népszerű karakterek ennyi éven át megfértek egymás mellett a Jump oldalain, akkor érdemes lenne egy külön videojátékban is egymásnak ereszteni őket. 

Hirdetés

Mangahősök, egyesüljetek 

A Jump Force olyan világhírű mangák karaktereit tömöríti, mint a Dragon Ball, Naruto vagy éppen a One Piece. Hősök és gonosztevők egyaránt érkeznek a játékba Jump magazinban futó szériákból, belőlük kell majd háromfős csapatainkat összerakni. Alapvetően egy három a három elleni, 3D-s verekedő játékról van szó, de fontos megjegyezni, hogy bár szabadon váltogathatunk három karakterünk között, a harcosok mégis közös életerőcsíkkal rendelkeznek. Ennek következtében nem élhetünk olyan egyszerű trükkökkel, hogy egy legyengült szereplőt kivonunk a csatából és helyette egy még érintetlen harcost küldünk be bunyózni. 

Az Unreal Engine 4 remekül teszi a dolgát, a motor kiválóan kiszolgálja a pörgős harcokat. Az alapvető mozdulatok mellett minden karakternek egyedi képességei is vannak, amelyeket egy tölthető szupererő elfogyasztásával hívhatunk elő. Leginkább a gyors kitérések és visszatámadások lehetnek a siker zálogai, amikor ezekre kellően odafigyeltem, akkor nem volt nehéz kifektetni a gépi ellenfeleket. A harc pont olyan látványos, mint ahogy az ember megszokta a legjobb animéknél, az alkotók egyetlen másodpercig sem finomkodtak, mikor a képernyőre helyezhető robbanások maximális számát kellett meghatározniuk. 

A gamescomon hat új karaktert jelentettek be, de én bevallom nektek, hogy Vegeta, Gon, Hisoka, Blackbeard, Sanji és Sabo közül egyedül a legelső szereplőt ismerem tényleg, a többieknél csak kedvesen mosolyogtam és figyeltem, ahogy a körülöttem ülő szakavatottabb kollégák örvendeztek. Ugyancsak a kölni rendezvényen villantották meg először a Namek bolygó pályát, amelyet egyből ki is próbálhattunk. Kiderült továbbá, hogy a híres szereplők mellett saját karakterünket is elkészíthetjük majd, akit természetesen ugyancsak bevethetünk a meccsek folyamán. 

Harcosok a világ minden pontjáról 

A fejlesztők még az online lobbyról meséltek egy keveset. A hasonló keleti verekedős címekhez igazodva a Jump Force is egy bejárható, háromdimenziós környezetet használ lobbyként és nem csak egy pórias menürendszerben kell lavírozunk az online harcok elindításához. Hasonlóan a játék világához, ez a lobby is különböző univerzumok egyesüléséből született meg, négy jól elkülöníthető területe a Dragon Ball, a One Piece és a Naruto mangák, valamint a valódi világ vonásait viseli magán. Alig várjuk, hogy a saját karakterünkkel járhassuk majd be az egész környéket. 

Valamikor 2019 folyamán várható a Jump Force érkezése, a játék PC-ra, valamint PlayStation 4 és Xbox One konzolokra jelenik meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)