Hirdetés

Köln vagy Lipcse? Melyik lesz "A" német játékkiállítás?

|

Már hosszabb ideje tudjuk, hogy a lipcsei Games Convention hazai pályán lesz kénytelen új riválissal szembenézni.

Hirdetés

Eme nemes ellenfél pedig a kölni GamesCOM névre keresztelt játékkiállítás, amit idén rendeznek meg először. Nem árt tudni, hogy a kölni kiállítás ötlete csak azután merült fel, hogy a 2007-es lipcsei GC számokban alig mérhető "növekedést" tudott csak felmutatni az egy évvel korábbi rendezvényhez képest. Mindenki úgy gondolta, hogy ennél többet lehetetlen a legnagyobb európai tematikus rendezvényből kisajtolni. A sors erre alaposan rácáfolt, hiszen 2008-ban, az akkor még utolsónak hitt GC-n 10-15 százalékkal nagyobb látogatottságot sikerült regisztrálni. Ezt megelőzően már felsorakozott a játékipar krémje a logisztikai és egyéb szempontok alapján is előnyösebb helyzetben lévő kölni rendezvény mögé. A GC rendezőinek nagy-nagy bánatára a tavalyi rekord sem késztette őket jobb belátásra, így az Electronic Arts, a Ubisoft, a Codemasters és társaik továbbra is csak Kölnbe látogatnak el idén.

A kölni GamesCOM helyszíne

koelnmesse_01_2.jpg


A dacos lipcseiek erre profilt váltva immáron Games Convention Online néven rendeznék meg kiállításukat, főként online és casual játékokra koncentrálva.
Nem váratott magára sokáig a kölniek ellenlépése sem, hiszen szinte azonnal közölte a Kölnmesse vezetése, hogy a neves kiadók és fejlesztők mellett az online és a böngészőben játszható alkotások területéről számos vállalat lesz majd jelen.
Ez az adok-kapok már hónapok óta zajlik, s ahogy múlnak a napok, úgy tűnik egyre nyilvánvalóbbnak a lipcsei Games Convention (Online) borítékolható veresége, és azt követő tragikus elmúlása. Hisz tudjátok: két dudás egy csárdában...
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)