Hirdetés

Joker és a haverok - kipróbáltuk a LEGO DC Super-Villainst

|

A legújabb LEGO játékban már nem a szuperhősök mentik meg a napot, ezúttal pont a gonosztevőket kell irányítanunk. Velük pedig még mókásabb kalandozni a kockásított DC univerzumban.

Hirdetés

LEGO szuperhősöket már láthattunk DC és Marvel kiadásban is, sőt még a Hihetetlen család is kapott egy saját játékot. Az viszont most fog először előfordulni, hogy nem a Föld legnagyobb hőseit, hanem kifejezetten az ő ellenfeleiket irányíthatjuk. Erre a 2018-as gamescomon is lehetőséget kaptunk. 

Hirdetés

Mivel viszonylag friss az élmény, gyorsan egy videót is feltoltunk nektek a csatornánkra, ezért ha most nincs kedved éppen olvasni, meg is nézheted mondandómat, ez a modern technika csodája:

Több mint egy öngyilkos osztag

Arról sajnos csak a prezentáció során meséltek nekünk, hogy a játékban elkészíthetjük saját gonosztevőnket is, mi most nem kezdhettünk vele a karaktergenerálás mókás folyamatába. Kár, pedig nagyon szívesen összeraktam volna azt a rosszfiút, akinek még Batman vagy Superman sem lenne ellenfele. Nem csak karakterünk külsejét szabhatjuk teljesen testre, hanem a képességeit is mi választhatjuk ki.

Ha például úgy akarjuk, akkor lézert fog lőni a szeméből, amivel simán szétrobbanthatja az aranyszínű LEGO blokkokat. Azt is mi szabjuk meg, hogy milyen fegyverekkel rendelkezzen, sőt még a parányi LEGO eszközöket is alakíthatjuk, akár villámokat szóró karddal is rohangálhatunk a DC univerzumban. Saját szupergonoszunk a sztori fontos szereplője lesz, ezért természetesen látni fogjuk majd őt az összes átvezető animációban, és ekkor pontosan azt a ruhát viseli, amit mi kiválasztottunk a számára. 

Párduc, oroszlán, gorilla... MAKÁKÓ!

A gamescomon egy teljesen új pályát próbálhattunk ki, amelyet most mutattak meg először. Gorilla City  felé vették az irányt a DC gazfickói, ez ugyebár egy olyan afrikai város, amelyet intelligens gorillák laknak. Velük nekünk is meggyűlt a bajunk, az egyik ilyen maki például az előbb említett arany LEGO-ból készült páncélzatot hordott. Maga a játékmenet semmiben sem különbözik a korábbi LEGO címektől: apró pici darabokra kell lőni vagy csapkodni az összes környezeti elemet, az előrehaladást pedig könnyed logikai feladványok akasztják meg néha, amelyeket viszonylag gyorsan meg lehet oldani, nem kellett pár pillanatnál többet agyalnunk egyik rejtvényen sem. 

Szerintem általában azok a LEGO játékok tudnak tényleg nagyot ütni, amelyek nem egy konkrét filmet dolgoznak fel, hanem csak egy brand anyagait licencelik. A LEGO DC Super-Villains is pont egy ilyen cím, amely esetében az írók szabadon lubickolhatnak a teljes DC kánonban és temérdek szereplőt mozgathatnak meg. A szokásos LEGO-humor most is olyan mint eddig mindig: van, aki imádni fogja, másokat viszont pillanatok alatt képes lesz kiégetni. Én az előbbi kategóriába tartozom, jókat derültem azon, ahogy a szupergonoszok ugratták egymást játék közben.

LEGO DC Super-Villains október 16-án érkezik meg a jelenlegi tervek szerint PC-re, Nintendo Switchre, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. 

Ti kipróbáljátok majd?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)