Hirdetés

Megvan az idei gamescom dátuma, az is kiderült, csak online lesz-e

|

Az augusztus nem lenne ugyanaz a kölni expó nélkül, ezt a szervezők is tudják.

Hirdetés

Bár klasszikus formájában az utóbbi két évben nem lett megtartva a gamescom, mert nem volt elég biztonságos a kinti világ hozzá, azonban online nagyon is rápörögtek az eseményre, és tavaly már a korábbinál sokkal szervezettebb volt az élmény. A Geoff Keighley által vezetett Opening Night Live mellett az Xbox és a Bethesda is tartott saját előadásokat, összességében pedig számos bejelentést, rengeteg részletet és trailert kaptunk, amiért ki sem kellett mozdulnunk a képernyő elől. 

Hirdetés

A 2022-es gamescom azonban némileg más lesz. A rendezvény visszatér a kölni Koelnmesse-be, de a szervezők szerint csak félig-meddig, ugyanis az idei show hibrid lesz: továbbra is számos online közvetítéssel és tevékenységgel készülnek azoknak, akik fizikailag nem tudnak részt venni rajta.

Augusztus 24-től 28-ig tart majd, különféle higiéniai és biztonsági eljárásokat alkalmaznak annak érdekében, hogy a jelenlévőket ne tegyék ki kockázatnak (például digitális sorok, korlátozott jegyek és extra széles folyósók lesznek). Az online résztvevők esetében a gamescom Now honlapra helyezik a hangsúlyt, ahol interaktív küldetéseket is lehet majd tolni jutalmakért.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az olyan műsorokat, mint az Opening Night Live és az Awesome Indies valódi közönség előtt tartják meg, de természetesen lesz livestream, szóval senki sem marad le róluk. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az eredeti tervek szerint már tavaly is egy hibrid gamescomot kaptunk volna, ám a szervezők a koronavírussal kapcsolatos aggodalmaik miatt visszatértek a kizárólag online showhoz. 

Egyúttal bejelentésre került a Gamescom Goes Green névre keresztelt fenntarthatósági projekt is, amelynek célja, hogy a világ egyik legnagyobb játékexpóját az első klímabarát videojátékos eseménnyé alakítsák át. A szervezők határozott szándéka, hogy az ellensúlyozzák az előadás során keletkező összes károsanyag-kibocsátást - ide tartozik az ingyenes tömegközlekedési jegyek felajánlása, az újraerdősítést végrehajtó Gamescom Forest kezdeményezés támogatása, egy brazil szélenergia-projekt és egy nigériai tűzhely-program elősegítése. 

Platformok: Android Google Stadia iOS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)