Hirdetés

Gamescom 2019 - Epic Store exkluzív lesz az Oddworld: Soulstorm és a Magic: The Gathering Arena

|

Az Oddworld Inhabitants vezetője is el is árulta, hogy miért döntöttek úgy, hogy elfogadják az Epic Games ajánlatát.

Hirdetés

Az Epic Games a rengeteg kritika ellenére is kitartóan folytatja a radikális terjeszkedési stratégiáját: ezúttal az Oddworld: Soulstorm és a Magic: The Gathering Arena kapcsán került bejelentésre, hogy kizárólag az Epic Store-ban fognak megjelenni - az MTG Arena esetében ez third-party PC-s exkluzivitást jelent, vagyis a különböző store-ok közül csak itt lehet letölteni, de ettől függetlenül önmagában is telepíthető a játék, ami egyébként később MacOS-re is megjelenik majd.

Hirdetés

Ez bizonyára sokakban már annyira ki fogja verni a biztosítékot, hogy valószínűleg nem is olvassák tovább a cikket, mielőtt rohannának kommentelni, viszont érdemes figyelembe venni, hogy ennek a történetnek két oldala van, ugyanis az Oddworld Inhabitants vezetője és alapítója, Lorne Lanning egy meglehetősen őszinte közleményben részletezte a döntés hátterét:

"Az egész Oddworld közösséghez szeretnék most szólni. Támogattatok minket és a viziónkat, amiért hatalmas köszönettel tartozunk. Az Oddworld: Soulstorm az Epic Game Store-on keresztül jön el PC-re, valamikor 2020-ban. Szeretnék magyarázattal szolgálni arra, hogy miért döntöttünk így, mert úgy érzem, hogy tudnotok kell.

A Soulstorm-ot 100%-ban mi magunk finanszíroztuk. Ez az eddigi legambíciózusabb játékból és elhatároztuk, hogy a legjobb minőséget szeretnénk létrehozni, amit csak tudunk, viszont ehhez további anyagi segítségre van szükségünk. Az ambíció fontos és ez késztet engem arra, hogy folyton próbáljam felülmúlni önmagam.

Ami méginkább motivál, hogy úgy gondolom, kiváló játékokat érdemeltek. Független kiadóként mérlegelnünk kell, hogy milyen partnerekkel tudjuk legjobban elérni a céljainkat. Az Epic támogatta a víziónkat és segítséget ad nekünk abban, hogy elérjük azzal, hogy előleget kapunk a PC-s eladásokért, amiért köszönettel tartozunk. Köszönöm, hogy elolvastátok."

Mindenképpen dícséretes, hogy Lanning egyáltalán nem próbálja süket dumával áltatni a közönségét, ugyanakkor pedig egy kis bepillantást is nyerhetünk abba, hogy milyen kompromisszumokkal jár az, ha egy indie fejlesztő a saját lábán próbál megállni. A Magic The Gathering: Arena jelenleg nyílt béta formájában bárki számára elérhető PC-n, az Epic Games Store-ba pedig elvileg télen érkezik meg, míg az Oddworld: Soulstorm valamikor jövőre jelenik majd meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)