Hirdetés

Rise of the Tomb Raider - az exkluzivitás és ami mögötte van

|

A Rise of the Tomb Raider Xbox-exkluzív. Vajon csak ideiglenesen? Miért döntött így a Crystal Dynamics? Miért jó ez a Microsoftnak? Jogosan dühösek a játékosok?

Hirdetés

A gamescom 2014-es Microsoft konferencián a Crystal Dynamics bejelentette, hogy a Rise of the Tomb Raider csak és kizárólag Xboxra jelenik meg.

A Microsoft nagyon okos. Ez tagadhatatlan. Szüksége is van rá, mivel az Xbox One egyelőre elég komoly anyagi bukta. Tehát léptek egy merészet, amivel fel is kavarták a port. Amikor a gamescom 2014-es konferencián a Tomb Raider folytatására, a Rise of the Tomb Raiderre került a sor, a cég nem fogalmazott egyértelműen. A gamer oldalak nagy része először biztosra vette, hogy Xbox One-exkluzív lesz a játék, mert nyilván egészen addig csak Xbox One-ra megjelenő játékokról volt szó, de végül kiderült, hogy csak Xboxról volt szó, tehát múltgenerációra is érkezik.

De itt még nem ér véget a történet. Azóta leülepedett a por és jobban szemügyre véve a közleményt észrevehetjük a "For holiday 2015." feliratot, ami az exkluzivitásra utal. Lehet, hogy csak ideiglenes egyeduralmat élvez a Rise of the Tomb Raider felett a Microsoft? Lehet, hogy pár hónappal később PC-re és PlayStationre is megjelenik, csak az MS szerette volna, ha mi azt hisszük, hogy csak akkor csöppenhetünk vissza Lara kalandjába, ha bevásároljuk magunkat hozzájuk?

Ezzel kapcsolatban írunk a forgalmazónak és a kiadónak, mert nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi a helyzet, várjuk a választ. Annyi viszont biztos, hogy a játékostársadalom nem örül. A Twitteren, a Facebookon, a fejlesztők és a Microsoft oldalán is folyamatosan megy a hiszti. Sokak szerint a Crystal Dynamics eladta a lelkét, mások úgy gondolják, hogy ezzel a lépéssel megnegyedelik az eladásokat, megint mások pedig már bojkottot szerveznek.

A felháborodás természetesen érthető, azok a PlayStation-játékosok és a komplett PC-s társadalom, akik átverve érzik magukat nem elégszenek meg azzal, hogy jön a Lara Croft and the Temple of Osiris és még kapható a Tomb Raider Definitive Edition. Mert az nem ugyanaz.

A tűz ég és úgy látszik, hogy egyelőre egyik oldal sem azon igyekszik, hogy minél hamarabb eloltsák. A konzolgyártók PR-osai és marketingesei nagyon értenek ahhoz, hogy úgy fogalmazzanak meg egy-egy bejelentést, hogy ne legyen teljesen egyértelmű az üzenet. 

Szerintetek mi a helyzet? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)