Hirdetés

Bulihajó helyett szellembárka - kipróbáltuk a Man of Medant

|

A The Dark Pictures Anthology nyitócíme első nekifutásra legalább olyan kegyetlennek tűnik, mint amilyen az Until Dawn volt.

Hirdetés

Az idei gamescom előtt még csak Project Mephisto címen bukkanhattunk rá erre a merész vállalkozásra (felbukkant a játék a Gamescom Awards jelöltjei között), de később kiderült, hogy egészen pontosan The Dark Pictures Anthology lesz a címe a Supermassive Games új játékának, ami valójában több címet foglal magába. 

Hirdetés

A Bandai Namco kiadásában érkező The Dark Pictures Anthology rövidebb horrorjátékok gyűjteménye lesz, amelyek semmilyen szinten sem kapcsolódnak egymáshoz. Ezek a nagyjából 3-4 órásra tervezett kalandok mind külön történeteket mesélnek el, a szereplők szintjén sem lesz semmiféle átfedés közöttük. Nagyjából úgy kell tehát ezt elképzelni, mint sok kicsi Until Dawnt egymás mellett. Egyelőre még csak az első játékról derült ki pár apróbb részlet, de a jövőben bőven számíthatunk majd újabb epizódokra, elvégre a fejlesztők már elmondták, hogy 39 történetet találtak érdemesnek arra, hogy esetleg adaptálják őket. A gamescomos előadáson azt is hozzátették hogy minden sztori egy szóbeszéd vagy városi legenda köré épül fel. 

A jelek szerint az első horror kiruccanásunk alkalmából egy szellemhajót veszünk majd célba, a Man of Medan, a The Dark Pictures Anthology nyitánya ugyanis öt olyan fiatal hátborzongató vakációját meséli el, akik csak búvárkodni és bulizni szerettek volna, de természetesen a mélyben valami olyat találtak, amit jobb lett volna sosem megpiszkálni. A nyúlfarknyi demóban rögtön az események közepébe csöppentem és egy ifjú hölgyet irányítva kellett egy rozoga, valószínűleg második világháborús szellemhajón császkálnom egyik társammal, miközben egy eléggé zavart alak végig fegyvert fogott ránk. 

Bevallom, hogy azért is volt rövid a próbaidő, mert viszonylag hamar meghaltam egy QTE folyamán. Az alkotók kihangsúlyozták, hogy keményen bünteti majd a játék a hibáinkat és minden egyes döntésünk súlyos következményekkel járhat. Akinek már volt szerencséjük az Until Dawnhoz, azok pontosan tudják, mit is jelent ez. Azt a baljóslatú ígéretet kaptuk, hogy temérdek különféle módon és bármilyen elképzelhető sorrendben meghallhatnak a szereplőink. Elképzelhető, hogy a végén senki sem marad életben, de ha ügyesek vagyunk, akkor az egész csapat megúszhatja épp bőrrel a szellemhajóval való végtelenül para találkozót. 

A látvány teljesen rendben van, az ijesztések csontig hatolnak, a műfaj kedvelői biztosan élvezni fogják a játékkal töltött édesen hátborzongató perceket. Az már a jövő zenéje, hogy az antológia felépítés mennyire jön be a csapatnak, de én személy szerint meg lennék lepve, ha a narratív horror szerelmesei nem vetnék rá magukat azonnal a Supermassive Games új játékára.

A Man of Medan elvileg jövőre jelenhet meg, az alkotók pedig évente két The Dark Pictures Anthology szeretnének összehozni, szóval ha minden jól megy, akkor 2019-ben ezen felül is számíthatunk egy újabb hátborzongató kalandra. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)