Hirdetés

Elme palota, zöld az ablaka - kipróbáltuk a Twin Mirrort

|

A Dontnod a Life Is Strange 2 mellett egy másik izgalmas kalandjátékon is dolgozik, amelyet mi is az elsők között próbálhattunk ki az idei gamescomon.

Hirdetés

Kezd végre összeállni, hogy nagyjából mi is lesz a Twin Mirror, a Dontnod Entertainment következő játéka, amiről eddig nem sokat árultak el az alkotók. A francia csapatnak minden esélye megvan rá, hogy egy újabb kiváló epizodikusan megjelenő kalandjátékot szállítson le nekünk, az már teljesen biztos, hogy a Twin Mirror egy meglehetősen erős felütéssel nyit. 

Hirdetés

Éledet legdurvább másnapja 

A Twin Mirror főhőse Sam, egy oknyomozó újságíró, aki egy végtelenül keserves indok miatt kényszerül visszamenni a Nyugat-Virginia államban található Basswoodba, ami történetesen a szülővárosa. Sam egyik gyerekkori barátja meghalt, így a temetés szólítja vissza a kisvárosba, ahova a nyilvánvaló okokon túl sincs kedve ellátogatni. Itt él ugyanis még mindig az a lány, akinek pár éve Sam megkérte a kezét, a hölgy viszont nemet mondott. A fejlesztők elmondása alapján Samben egy olyan teljesen hétköznapi srácot ismerhetünk meg, aki valójában sosem volt képes felnőni, a hétköznapi élet kihívásai rendre kifognak rajta és elég közel jár már a depresszív tünetekhez is. 

Az előbb említett nyitás meglehetősen kellemetlen helyzetbe sodorja Samet: karakterünk egy hotelben ébred fel, ahonnan sürgősen távoznia kellene, mert csúnyán elaludt és a személyzet szeretné kezelésbe venni a szobát még az új vendég betoppanása előtt. A mosdóban azonban egy véres ingre bukkanunk, a mi véres ingünkre, testünkön viszont egyetlen külsérelmi nyom sincs, mindennek tetejében pedig egy percre sem emlékszünk az előző éjszaka történéseiből, olyan csúnyán sikerült bepiálnunk. Rögtön a mosdó felé menet találkozunk a Twin Mirror két egyedi játékmechanikája közül egy egyikkel. Ez nem más, mint a Double nevezetű másunk, tulajdonképpen egy belső hang, akit fizikai kivetülésként is látunk. A Double megszólalásig hasonlít Samre, vele ellentétben azonban elegáns ruházatot és szemüveget visel. Egyelőre még nem teljesen tiszta, hogy milyen célok is vezérlik a Double-t, ugyanis nem feltétlenül negatív szereplő, nem a klasszikus értelemben vett vállunkon csücsülő kisördög. Elvileg segíteni és akadályozni is tudja Sam nyomozását, mindez pedig persze attól függ, hogyan viselkedünk a képzeletünk szülte másunkkal. 

Szilánkos emlékek

Az előző este emlékeinek összekaparása közben értjük meg, mire is szolgál a másik érdekes mechanika, a Mind Palace, vagyis az elmepalota. Ezt a technikát Sam azért fejlesztette ki, hogy könnyen vissza tudja idézni a múltja eseményeit és elmélkedhessen rajtuk. Úgy kell mindezt elképzelni, hogy a főhős fejében keresztül és kasul suhanó emlékfoszlányok vizualizálódnak a szemei előtt. Pici koncentrálás után képes lesz az elméjében újraalkotni a szobát, ahol áll, és szépen sorban végigveszi a lehetséges történéseket. 

Itt rajtunk a sor, hogy kipróbálgassuk, mi történhetett miután este Sam hazaért. Rá kell jönnünk a szobában található nyomokból, hogy azonnal lefeküdt-e aludni, bement-e elalvás előtt a fürdőbe, vagy épp nézett-e még tévét. Ezeket a történéseket egyenként beállítjuk, új nyomok megtalálása esetén pedig új lehetőségek nyílnak meg előttünk. Ha összepattintottuk a számunkra legvalószínűbbnek tűnő eseménysort, akkor egyben le is kell játszani, és Sam egyből szól, ha úgy érzi, valami nincs a helyén. Elsőre talán mindez bonyolultnak hangzik, de én személy szerint percek alatt belerázódtam a dologba, a valódi világ és Sam elmepalotája között pedig egyetlen gombnyomással lehet váltogatni, így tényleg gyors volt az átmenet. A demó akkor ért véget, mikor elhagytuk a hotelszobát, de én még az este emlékeinek összerakását és az elmepalota által megvillantott első titkokat sem szeretném ellőni nektek, maradjon csak meg a felfedezés örömre a számotokra is. 

A fejlesztők külön kitértek arra, hogy semmiképp sem szeretnék büntetni a játékosokat, nem fog előfordulni olyan, hogy elrontunk egy QTE-t, és ezért meghal egy kedvelt mellékszereplő. Az egész cselekményt csak és kizárólag a mi döntéseink formálják, a mi morális iránytűnkre lesz minden bízva. Többféle végkifejletet ígérnek, úgyhogy a műfaj szerelmesei garantáltan nem csak egyszer fogják végigtolni a játékot. 

A Twin Mirror három részre bontva érkezik majd, ezek közül az első epizód 2019 elején fog befutni a PC-re, valamint PlayStation 4 és Xbox One konzolokra.

Ti tesztek majd vele egy próbát? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)