Hirdetés

World of Warships Legends előzetes - a csatahajók a nappalit is meghódítják

|

A gamescomon maga a Wargaming vezérigazgatója mesélt nekünk egy kicsit a World of Warships konzolos változatáról.

Hirdetés

A Wargaming idén is hatalmas standdal érkezett a gamescomra, és bár sajnos a csütörtöki Dragonforce koncertről lemaradtunk, így is bőven volt program a kiadónál.

Hirdetés

A jelenleg zárt alfában tesztelgetett World of Warships nem véletlenül kapta meg a Legends alcímet, ugyanis a konzolokra tervezett változatot alaposan átdolgozták az alapjátékhoz képest. Egyértelműen másik közönségre lőnek, és egy átláthatóbb, letisztultabb játékot próbálnak összehozni, miközben ügyelnek arra, hogy a stratégiai vonal ne sérüljön.

Már első ránézésre is észrevehetünk alapvető különbségeket. Bár a Wargaming fogadkozik, hogy még rengeteget fognak csiszolni a grafikán, a Legends már most is kifejezetten mutatós. Ha valami, talán pont hogy túl szép, makulátlan ahhoz képest, amilyennek egy hadihajót elképzel az ember, úgyhogy a következő hónapokban csak "rontani" fognak a látványon. A menüt is a konzolos igényeknek megfelelően dolgozzák át, hogy a hajók erősítése, a különböző fejlesztési fákban való ugrálás ne jelentsen nehézséget, és ehhez ne kelljen butítani magán a rendszeren se.

Megváltoznak maguk a meccsek is, a Legendsben uyanis mindössze 9 fős csapatok csapnak össze egymással. A lecsökkentett létszám mellé a pályák is összezsugorodtak, így pörgősebb meccsekre, több akcióra, dinamikusabban változó erőviszonyokra számíthatunk. A rövidebb meccseknek köszönhetően akkor sem fogunk sokáig unatkozni, ha ne adj' isten minket lőnek ki elsőnek. A kezdő játékosok beilleszkedését egyébként több automatikus rendszer is segíti, így például amikor célzásnál bezoomolunk, a fegyverzet rögtön korrigál egy kicsit. Nem egy olyan autoaimről beszélünk, ami bárhonnan a célpontra rántja a célkeresztet, de ha az ellenfél semmilyen elkerülő manőverrel nem próbálkozik, akkor nem lesz nehéz kilőni. A parancsnoki hídról legendás admirálisok irányítják majd a hajóinkat, amelyek mindegyike egyedi képességekkel rendelkezik.

A World of Warships Legends tehát nem egy port, hanem egy vérbeli konzolos cím, amit az alapoktól a PS4-es és Xbox One-os játékosok igényeinek megfelelően építettek fel. Még a grafikus motort is megpiszkálták, hogy minden nagyobb, színesebb, látványosabb legyen. Hogy a Legends képes lesz-e meghódítani a nappalikat is, az 2019-ben kiderül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)