Hirdetés

Ezzel a játékkal elsajátíthatjuk a programozás alapjait

|

A TwilioQuestben egy szerepjáték keretei között tanulunk meg egy-két trükköt a programozásról, közben pedig karakterünket fejlesztjük.

Hirdetés

Mindig öröm, amikor egy tanulási folyamatot kreatívan dobnak föl azzal, hogy egy játék díszletei közé helyezik a begyakorolandó tananyagot. A TwilioQuest a 21. század egyik leghasznosabb tudásanyagát, a programozást állítja a középpontba, ráadásul teszi ezt úgy, hogy e mellé még egy kifejezetten élvezetes szerepjátékot is kínál.

Hirdetés

Az egész projekt úgy indult, hogy a Twilio nevű, felhő alapú kommunikációs program fejlesztőinek szerettek volna biztosítani egy olyan tutorialt, melyben könnyedén tanulhatják meg kezelni a platform programozási felületét. Azonban a kis kaland olyannyira élvezetesre sikerült, hogy TwilioQuest néven végül önállóan is megjelent.

A pixelgrafikás szerepjáték kifejezetten igényesre sikerült, ráadásul a gyűjtögetésre hajlamos felhasználókat biztosan arra sarkallja majd, hogy egyre jobban elmélyedjenek a kódolás rejtelmeiben, hiszen pontosan ezzel tudnak majd jobb felszereléseket szerezni karakterükhöz, valamint új pályarészeket megnyitni. A TwilioQuesthez egy előzetes is megjelent, mely rövid betekintést enged abba, hogy mire érdemes számítani a játéktól:

Noha a TwilioQuest ingyenesen letölthető, egyes tartalmaiért és leckéiért fizetni kell. Ha felkeltette az érdeklődéseteket, akkor a játék hivatalos honlapján keresztül tudjátok beszerezni a kalandot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)