Hirdetés

Lehet játék az ügyfélszolgálat

|

Akinek már volt dolga ügyfélszolgálattal, annak ezt biztosan nem könnyű elképzelni. Pedig így van. A gamification mindent megkönnyít.

Hirdetés

Amikor egy ügyfélszolgálaton egy headsettel a fejeden üldögélsz és nem különösebben nyugodt fogyasztókkal kell higgadtan beszélgetned, akkor az egy idő után sok lehet.

Mert ugye az ügyfélszolgálatokat relatíve ritkán hívják olyan emberek, akiknek 220 alatt van a pulzusuk. Nehéz elképzelni, hogy ebből játékot lehet csinálni, ugye? A Freshdesk márpedig pont ezt igyekszik elérni, úgy, hogy a céghez emailben, fórumban, közösségi médiában és élő beszélgetések során érkező panaszokat "jegyekké" alakítja, hogy a dolgozók könnyebben lekövethessék őket.

A Freshdesk Arcade lényegében egy achievement-rendszer, ami különböző célokat állít a dolgozók elé kiegészítve olyan toplistákkal, ahol mindenki megnézheti, hogy mennyi pontot gyűjtött. A vezetők még külön kihívásokat is csinálhatnak a játékban, speciális díjakért. A kiadott magyarázóvideóban egy 2D-s narancsplatformerként mutatja be a cég a Freshdeket, de természetesen a program nem így néz ki. Bár nagyon jó lenne, ha valaki megcsinálná hozzá a játékot is.

A Freshdesk teljesen testreszabható, és ez még egy dolog, ami elkülöníti a többi hasonló rendszertől. Rengeteg kiegészítő van hozzá, illetve a cégek nemcsak az ügyfélszolgálatban használhatják, hanem belevonhatják a marketing és a sales divíziókat is. Úgy látszik, hogy sokaknak tetszik az ötlet, ugyanis jelenleg több mint 14 000-es klientúrával rendelkeznek, amiben olyan cégek is benne vannak, mint a Sony Pictures, a Hugo Boss és a UNICEF.

A ti munkátokban el tudnátok képzelni egy ilyen rendszert? Esetleg az iskolában is működhetne? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)