Hirdetés

Minecraft - akár a földrajzi atlaszt is helyettesítheti

|

A Brit Geológiai társaság, miután egész Nagy-Britannia térképét átültette a Minecraftba, három város alá is betekintést enged, a játékban tanulmányozhatjuk, hogyan helyezkednek el a valódi kőzetrétegek.

Hirdetés

Mivel a Minecraft játékosai között tömegével találhatóak meg diákok, többen is ráéreztek, hogy a Mojang játéka tökéletesen megfelel oktatási célokra. Például ahogy a Brit Geológiai Társaság használja, hiszen a földtan is sokkal érdekesebb, ha egy gombnyomással leáshatsz a terület mélyére, amit éppen tanulmányozol.

A társaság korábban már a dánokhoz hasonlóan megépítette saját országának térképét, ezúttal azonban egy részletesebb modellt készítettek. Egészen pontosan három helyszínt, West Thurrock, York, és Ingleborough városainak domborzatát, és az alattuk elterülő kőzetrétegeket alkották újra. Ahogy a társaság írja, a modellek "megmutatják, hogyan emelkednek és süllyednek a rétegek, hogyan kerülnek átfedésbe, vagy gyűrődnek meg különböző mélységekben." A különböző kőzeteket egyébként a Minecraftban színezett üveg-kockákkal jelölték, hogy átlátva rajtuk, egyszerre ne csupán egy réteget figyelhessünk meg.

Bár mindez valószínűleg a briteknek sokkal érdekesebb, ha érdekelnek a modellek, innen tudjátok őket letölteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)