Hirdetés

Minecraft Education Edition - jön a Mojang játékának hivatalos tanítóváltozata

|

A Minecraftot korábban is használták tantermi kiegészítő eszközként, viszont mostantól a Mojang felügyeli egy hivatalos, oktatásra kihegyezett változat fejlesztését.

Hirdetés

Nem számít újdonságnak, hogy a pedagógusok, akik felismerik, mennyire könnyen beszippantja tanítványaikat a Minecraft, arra próbálják használni a Mojang játékát, hogy valami hasznosat verjenek a lurkók fejébe játék közben. Az erre kitalált módosítás, a MinecraftEdu jogait viszont nemrég felvásárolta a Microsoft, így egy hivatalos oktatási segédeszközként érkezik a Minecraft: Education Edition.

A Mojang célja természetesen az, hogy minél több eszközt adjon a tanárok kezébe, így például már most biztos, hogy olyan funkciókkal bővítik a MinecraftEdu meglévő változatát, mint a koordináta-rendszer, aminek segítségével a diákok és a tanárok tájékozódhatnak és megtalálhatják egymást a világban. A maximum negyven fővel futtatható Minecraft-változat testreszabható avatárokat kap, hogy mindenki a saját képére formálhatja a karakterét, de bekerül a pályák (világok) exportálásának és importálásának a lehetősége is. Végül bejelentették a portfólió-funkciót is, amivel a gyerekek fotókkal és selfie-kkel (!) dokumentálhatják a kalandjaikat.

A bejelentéssel párhuzamosan elindítottak egy oldalt (itt) a tanároknak is, akik megbeszélhetik a tapasztalataikat és ötleteiket  a Minecrafttal való tanításról, ahogy konkrét óraterveket is. A Mojang tervei szerint egyébként nem csak az olyan, a játékban elsajátítható képességek oktatását szeretnék segíteni, mint a programozás, hanem olyan hagyományos tárgyakat is oktatni szeretnének a programmal, mint a matek, a fizika, a történelem, a nyelvek, vagy a művészetek. A Minecraft: Education Edition próbaverziója idén nyáron indul útjára, a MinecraftEdu már meglévő vásárlói pedig ingyen megkapják majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)