Hirdetés

A játékosok csak 10 százaléka tartja magát gamernek?

|

Egy amerikai kutatócsoport meg akarta tudni, hogy mégis hogyan ítélik meg az emberek a videojátékokat és érdekes dolgok derültek ki.

Hirdetés

Alapvetően úgy tartjuk, hogy a játék az egyik legszórakoztatóbb tevékenység, amit csak választhatunk, viszont ennek ellenére azért néha szeretjük komolyan venni a témát, ezért gyakran foglalkozunk kutatásokkal és érdekeségekkel. Ezúttal egy amerikai kutatócsoport foglalkozott a játékosokkal, ugyanis azt akarták megtudni, hogy hogyan is viszonyulnak az amerikaiak a videojátékokhoz.

A Pew Research Center 2001 embert kérdezett meg a telefonos felmérésében és sok érdekességre fény derült az adatokból. A kutatás szerint az amerikaiak több, mint fele játszik játékokat, viszont csak a 10 százalékuk tartja magát gamernek, ez a szűk réteg pedig ehhez igazodva eléggé sajátosan viszonyul a játékok világához. Ez egyébként inkább a fiatalabb férfiakra igaz, a 18 és 29 év közötti férfiak 33 százaléka mondta magát gamernek, míg ugyanebben a korosztályban ez a nők csak 9 százalékára igaz.

Ami elég érdekes és aktuálisnak is mondható, hogy míg a megkérdezett felnőttek fele játszik játékokkal, a 60 százalékuk szerint többnyire férfiak játszanak, annak ellenére, hogy körülbelül csak a játékosok fele férfi. Szintén nagyon gyakori beszédtéma mostanság, a játékok negatív ábrázolása, erről is feltettek néhány kérdést a kutatás készítői:

- az eredmények alapján a játékosok 35 százaléka szerint a játék abszolút nem időpazarlás
- a játékosok 25 százaléka nem gondolja, hogy a kisebbségeket helytelenül ábrázolják a videojátékokban
- 26 százalék szerint a nők ábrázolása nem helytelen a videojátékokban

További érdekesség, hogy a központ szerint az amerikaiak jelentős része lát valamiféle kapcsolatot a videojátékos és a valós erőszak között, habár a Pew szerint azért fontos hozzátenni, hogy a hétköznapi emberek hozzáállása a videojátékokhoz gyakran nagyon összetett és bizonytalan.

Ti mit gondoltok? Szerintetek milyen számok jönnének ki itthon egy hasonló kutatás során?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)