Hirdetés

Újabb kiváló tábor vezeti be játékosan a magyar diákokat a programozás világába (videó)

|

Magyarországon is egyre több helyen kezdik el már korán a diákok informatikai képzését, ennek kiváló kiegészítése lehet a Vezető Informatikusok Szövetsége által szervezett Programozó Tábor, ahol játékosan kezdhetnek bele a tanulásba a jövő informatikus-zsenijei.

Hirdetés

Szerencsére nem csupán a tech-világ külföldi nagyágyúi jöttek rá, hogy minél fiatalabb korban érdemes bevezetni a gyermekeket az informatika és a programozás világába, hanem itthon is egyre több hasonló kezdeményezés indul. A HelloWorld tábor mellett a Vezető Informatikusok Szövetsége is megszervezte a Programozó Tábort, aminek keretében a Műegyetemen kezdték el oktatni a programozó-palántákat.

A 8-12 éves, és a 13 év feletti korcsoportokba bontott gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerkedtek meg a programozás alapjaival, a kisebbek például Kodu, vagy LEGO-programozással kezdhettek, míg a nagyobbak a mobilokra való kódírással is megpróbálkoztak Javás és Androidos kereket között is. A Computerworld beszámolójában nem csupán a szülők és az oktatók a táborról szerzett tapasztalatairól olvashattok, hanem arról is, mikor szervezik a következő hasonló kurzust, amire nem kell már sokat várni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)