Hirdetés

Retro játékfejlesztő-kurzust indított a Szegedi Tudományegyetem

|

Az SZTE új kurzusán a Mario, Prince of Persia, Earthworm Jim játékokhoz hasonló csodákat alkothatnak meg a hallgatók.

Hirdetés

Az SZTE TTIK Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszéke egy merőben újszerű kurzust szeretne elindítani. A hivatalos közlemény szerint a kurzusnak nem előfeltétele a játékfejlesztői ismeret, így lényegében bárki belevághat.

Létezik egy Facebook csoport, melynek az SZTE TTIK informatikus hallgatói és a már végzett diákok a tagjai. Itt vetette fel Biró Bálint az ötletet, mely szerint online videós tananyag segítségével kellene oktatni kétdimenziós játékfejlesztést Unity-ben. Ezt a felvetést végül az egyetem Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszékének két adjunktusa, Varga László és Nagy Antal fogja megvalósítani. A tanórára egyből lecsaptak a diákok, ebben a szemeszterben ötszörös volt rá a túljelentkezés. 

A kurzus elméleti és gyakorlati órákat is magába foglal, a tanulók egészen az alapoktól indulnak el a játékfejlesztés folyamatában. Több projekt is elkészült már, az előző szemeszterben logikai, lövöldözős és kártyajátékokat is megalkottak a diákok. "Kiben ne keltene nosztalgikus érzéseket a Mario vagy az Earthworm Jim? A hallgatóknak régi álmuk válhat valóra, hiszen olyan játékokat alkothatnak, amelyekkel gyerekként ütötték el az időt. Az órán olyan koncepciót tanulhatnak meg, amelyet bármilyen másik kétdimenziós játéktípus fejlesztéséhez felhasználhatnak." - mondta Biró Bálint.

Nektek lenne kedvetek beiratkozni egy ilyen kurzusra? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)