Hirdetés

GameStar tábor, QuakeCon, Föld 2.0 - mi történt a héten?

|

Természetesen ezt a hetet a GameStar tábor 2015 uralta, de befutottak olyan apróbb hírek is, mint hogy megtalálták bolygónk távoli unokatestvérét, vagy hogy jön a Fallout Anthology.

Hirdetés

Szerkesztőségünk boldogabbik fele és a vidám táborlakó fiatalok az egész hetet a Velencei-tó partján töltötték, elvégre most zajlott a GameStar tábor 2015. A kevésbé szerencsések maradtak itthon a fenekükön, így én is a megolvadni készülő fővárosban rekedtem (Velence is megolvadt, jelentem - Paca). Az egész heti pokoli forróság ma meglepetésszerű gyorsasággal emberi időjárásba fordult, így kellemesebb körülmények között vehetjük át együtt, mi is történt ezen héten. 

Átmentünk hüllőbe

Táborozóink rengeteg kiváló program közül vágathattak, volt a Velencei-tónál móka és kacagás, versenyek, előadások és pancsolás orrvérzésig. Az idei tábor fénypontja minden kétséget kizáróan Réku és RG emlékezetes performansza lett, garantáltan a retinánkba égett ennek minden másodperce. Egy furcsa alak művelt még valami leírhatatlant HP képmásával, de erről nem akarok beszélni. Soha. Nézzétek meg a többi összefoglalót is itt.

Ennél csak az lehet durvább, ha Gálvölgyi János elszavalja a Bulibárót.

Atom-jó gyűjtői

Lepörgött a QuakeCon is, ahol izgalmas dolgokat tudhattunk meg a Bethesda készülő játékairól. Kiderült, hogy az új Doom alfa tesztje hamarosan indul, valamint az is, hogy elég nehéz meló egy ilyen klasszikust fejleszteni, és a coop nélküli kampány sötét titkára is fény derült. A Fallout 4-ben szerelembe eshetünk, de kiszemeltünk csak hús vér ember lehet, robotokkal nem tudunk majd kavarni, valamint kiderült az androidos Fallout Shelter megjelenési dátum és érkezik a Fallout Anthology gyűjtemény, mely az eddigi összes PC-s részt tartalmazza, bombasztikus csomagolásban. Nem kell viszont tárgyainkra biztosítást kötni, elvileg nem sérülnek fegyvereink a játékban. Közben kiderült, hogy Fallout 3-ban a metrókocsik NPC-k sapkái voltak

 

Maradjunk még egy csöppet a Bethesda háza táján, akadtak Elder Scrolls témakörben is érdekességek. A The Elder Scrolls Online-hoz érkezik az első nagyobb DLC, a Skyrimbe pedig modként bekerül a teljes Oblivion. Ez az egymásba pakolás legalább olyan abszurd, mint Half Life-ot játszani okosórán, de ilyet is lehet már.

Második Föld, és ami mögötte van

Kepler-452b névre hallgat kicsiny kék bolygónk távoli unokatestvére, de 1400 fényévre tanyázik tőlünk, így a last minute nyaralást ne ide tervezzétek. Azért megtudtunk róla egy csomó érdekességet, a linken mindent megtaláltok.

A bolygóközi népvándorláshoz hasonlatosan izgalmas találgatásra adhatnak okot a nemrég bejelentett új projektek is. Kiderült, hogy valami eddig még ismeretlen sci-fi nyalánkságon dolgoznak a Castlevania: Lords of Shadow 2 fejlesztői, készül az ex-BioWare tagok szerepjátéka, korábbi Witcher fejlesztők izometrikus játékot alkotnak, megtudtuk, mi lesz az Assassin's Creed atyjának új játéka, és Hideo Kojima és Guillermo del Toro is közös terveket sző. Szegény Kojimára rá is fér a baráti támogatás, hiszen valószínűleg már előre tudta, hogy le fogják venni a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain borítóról.

Tomasz Gop sem nevezhető a hét legboldogabb fickójának: az úriember elhagyja a CI Gamest, így már nem egyengeti a készülő Lords of the Fallen 2 útját.

A legnagyobb pofára esés díját vitathatatlanul az a srác nyerte, aki az EVO 2015-ön túl korán ünnepelte győzelmét, és végül csúnyán elkenték az arcát, amíg ő vidáman ugrándozott. Ha már bunyó, a kárörömön kívül még az új Mortal Kombat karakter, Tremor, az új Street Fighter harcos, Necalli, a tizenötödik Overwatch szereplő, Soldier 76 és egy teljesen új cím, a Rising Thunder is mosolyra húzhatja a verekedős játékok kedvelőinek száját.

Játékmenet-rend

Gameplay videók és megjelenési dátumok tömkelegét zúdítottuk rátok, így nem csodálkoznék, ha nehéz lenne fejből felmondani a teljes listát. Sebaj, segítek ahol csak tudok, legalább úgy, ahogy az Nvidai segít a Batman: Arkham Knighton.

Kezdjük a videókkal. Megnézhettetek nálunk egy óra Street Fighter V bétát, 18 percnyi Assassin's Creed Syndicate-et, Xbox One-on mozgott a Tom Clancy's The Division, megmutattuk az Uncharted: The Nathan Drake Collectiont és a Sniper: Ghost Warrior 3-at, a női Duke Nukemként aposztrofált Bombshellt, és a Warhammer: End Times - Vermintide patkányemberei sem maradhattak ki a buliból.

Fény derült arra, hogy mikor jön a Shadowrun: Hong Kong, a Resident Evil Revelations 2 PS Vitás változata, a Resident Evil 2 Reborn pedig még a nyáron megjelenhet. Ezzel szemben a Camelot Unchained késik, lehetséges, hogy csak jövőre indul el a béta. 

LEGO az egész világ

A LEGO is meghatározó alakja volt az elmúlt hétnek, változatos hírekkel szolgálhattunk nektek a kis építőkockákhoz kapcsolódóan. Volt itt LEGO Batmobil, kreatív LEGO Hearthstone-tábla, egy egész várost magában foglaló LEGO asztal, az új Hangya film LEGO-s előzetese, és mindezek felett egy LEGO Jurassic Word teszt, Mocsy tollából.

Ha már a filmekhez kanyarodtunk, olvashattátok heti filmajánlónkat az aktuális premierekkel, ezen felül képeket kaptuk az X-Men: Apocalypse újoncairól; érkezik a Gotham második évadaKevin Durand nem lesz a Walking Dead gonosztevője; megkapta új rendezőjét a Minecraft film; ismerjük a női Ghostbusters szereplőinek nevét; rebootolni akarják a Xena sorozatot; lehet hogy LeBron James lesz a Space Jam 2 főszereplője; de az még ennél is durvább, hogy egyes elvetemül elmék animációs filmet terveznek a szmájlikról.

A teljesség igénye nélkül írtunk még olyan apróságokról, hogy a World of Warcraftos Westfall is megcsodálható Unreal Engine 4-ben, de kedvenc klasszikus videojáték hőseink is megmutatták mire képesek ha ez a motor hajtja őket. Ja és lehet, hogy játszhatunk majd PC-s játékokat Xbox-One-on, egérrel és billentyűzettel. Én már csak kontrollerrel vagyok képes létezni, de biztosan lesz olyan, aki örül ennek. 

Annyi bizonyos kedves játékostársak, hogy tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Ilyenkor, vasárnap este már nincs is más dolga az embernek mint minőségi nyomtatott sajtóterméket olvasni, ahogy a fenti képen kiscicám, Zelda is teszi. Egyszerűen imádja, és még az újságoshoz is leballag érte minden hónapban, csupán HP örök érvényű szavait kell a fülébe mantráznom: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)