Hirdetés

Mortal Kombat, konzolháború és a mocskos száj - mi történt a héten?

|

A GameStar ezen a héten sem unatkozott, ráadásul nyakunkon a lapzárta és a GameStar tábor. Van miről mesélni, nem is maradunk adósok a szubjektív heti összefoglalóval most sem.

Hirdetés

Jövő héten adjuk le a GameStar magazint, így Mocsy egyre többet ül bent a szerkesztőségben karikás szemekkel, Chava mereven veri a klaviatúrát, a többiek pedig magyarázkodnak Magdinak, hogy éppen mivel vannak elmaradva, és miért. Ilyenkor van "beteg lett a macskám", "rám zuhant egy ACME üllő", "apukám rosszul lát, ezért meg kellett néznem vele a meccset, hogy tudja, mi történik" féle hazugságok napjai, így élünk mi. Mindenesetre hamarosan jön a 2013/07-es GameStar, tele érdekességekkel, további részletek hamarosan.

Ha már itt tartunk, akkor azt is el kell mondanom, hogy a GameStar Tábor is a nyakunkon, a héten is megemlékeztünk az eddig nagy együttlétekről, most a hétvégén a 2012-es GameStar Tábor került terítékre. Imádtam én is, nézzétek meg, és gyertek idén is velünk, mert jó móka lesz.

Még egy szolgálati közlemény engedtessék meg nekem a hangosbemondóba, mielőtt a hét legérdekesebb híreire térnék, ugyanis van nekünk egy saját előrendelői akciónk ismét (jogosan vádolhatnak nagyzolással, bizony). Most egy különleges Splinter Cell: Blacklist Upper Echelon kiadást rendelhettek elő nálunk, egy 4 GB-os pisztoly alakú pendrive-ot, valamint 3 DLC-t adunk mellé ajándékba. És persze a magyar feliratos Blacklist játékot akár PC-re, akár konzolokra, ahogy tetszik.

Nem is nagyon pazarolnám tovább a karaktert, volt bőven érdekes hír vagy színes érdekesség a héten, amelyről szerintem érdemes lehet csacsogni kicsit. Például a konzolok háborúja kapcsán amolyan népművelő jelleggel érkezett egy összehasonlítás, amely bebizonyítja, hogy sem az Xbox One, sem a PlayStation 4 nem annyira drága, hogy panaszra legyen okunk (persze a legtöbb embernek nem kell ok panaszra, génből űzik az ipart, de most ebbe bele se mennék). Aztán persze a Wii U-ról sem feledkezünk meg, de mit csináljon az ember, amikor ilyen szerencsétlen nyilatkozatok hagyják el a Nintendo vezér ajkait. Vagyis azért nem mutattunk be izgalmas játékokat, hogy most kielégítsük azok igényeit, akik nem akarnak innovációt, de majd most jön a sok jó játék, innovatív, Wii U megmentő csomag? Eh, miért is jut eszembe egy ismerős történet erről? Mondjuk ez:

Egyébként pedig vannak már olyan újságok, ahol nem gondolkoznak sokat az "óvatosság" fogalmán, az EDGE magazin például már most kijelenti, hogy a PlayStation 4 lesz a következő konzolunk, és kész. Bár a PS4 kontroller is sokkal biztatóbb, mint elődje, de nem hiszem, hogy csak erre alapoznák határozott véleményüket. Egyszerűen csak megtehetik, hogy ilyet mondjanak, és ha már megtehetik, akkor miért ne? Én ugyanakkor nem gondolom, hogy lefutott meccsről van szó, noha a Sony hozta a Microsoftot kényes és vesztett helyzetbe, azért lehetnek még meglepetések (az más kérdés, hogy magánemberként már én is eldöntöttem, mit fogok venni az év végén).

Megkérdezhetnénk a korábban igen nagy gallérral nyilatkozó Don Mattrick véleményét is a jelenlegi helyzetről, de ő már inkább lelépett, hivatalosan nem a süllyedő hajóról, hanem a szebb napokat is megélt Zyngahoz igazolt. Nagyon jó döntés volt ez, biztosan.

Azért a héten a Microsoft sem járt annyira rosszul, hiszen a nyári Xbox Live leárazások egészen jól futnak, sőt, végre a magyar Live is fel tudott mutatni valami olyat (így a termékciklus végén), amiért érdemes volt hazai fiókot regisztrálni. Emellett megtudtuk azt is, hogy mi lehetett volna az MS konzol neve az Xbox helyett, vannak nagyon komoly nyelvújító próbálkozások, szerencsére nem jöttek be. Ahogy ez a reklám se jött be 2001-ben...

Vajon miért is nem? Ha pedig már pukkasztjuk a polgárt, akkor érdemes megnézni a (továbbra is töretlen népszerűségnek örvendőThe Last of Us Ellie-jének mocskos szájáról készült montázst, vicces, hogy a legtöbben pont azt szűrték le az egészből, hogy magyarul sokkal hosszabb, színesebb, szórakoztatóbb videót lehetett volna készíteni, hiszen imádott nyelvünkön a káromkodás a diverzitás csodája, megunhatatlan kavalkád, nyelvi játékosság. K***ára így igaz.

A Star Wars rajongókat is lehet polgárpukkasztani, minden esély megvan rá, ha megnézitek a C-3PO rappet (a többi iszony kíséretében), illetve a messzi-messzi galaxis hangulatával megfertőzött pingvineket. Kicsit enyhítheti a sznobok fájdalmát a Fantasy Flight Games bejelentése, miszerint egy új Star Wars szerepjáték trilógiát készítenek, amely első látásra nem tűnik rossznak.

A játékipar számunkra legérdekesebb híre a héten az volt, hogy az Assassin's Creed 4 és a Watch Dogs magyar nyelven jelenik majd meg kis hazánkban, aminek nem mindenki örült, de azért mindenképpen elismerésre méltó a törekvés. Főleg akkor lenne nagy siker, ha esetleg az angol feliratokat szabadon lehetne választani, de nincsenek nagy reményeim ezen a téren. Jason Van den Berghe, a Ubisoft kreatív igazgatója szerint nem kell nagy ügyet csinálni a nyelvi kérdésekből, hiszen még az sem fontos, hogy egy játéknak legyen úgynevezett vége. Érdekes ötletei vannak, olvassátok el a cikket, kíváncsi lennék, hogy ti mit gondoltok erről, illetve arról a gyanúról, hogy a single player tartalom tudatos gyengítése folyik a háttérben, mert szerintem nincs kizárva ez a lehetőség. Azt is megírhatnátok a kommentek között, hogy szerintetek kiérdemelte-e a Titanfall az idei E3 legjobb játékának címét, mert nekem vannak aggályaim ezen a téren is. 

A GTA V fronton is érezhető némi mozgolódás, de csak annyi, mint nyári melegben lerántott átizzadt póló letépésekor gerjesztett halvány hűs szellő - vagyis szinte semmi. Hiába, nyár van, a Rockstar pedig ilyenkor nem szeret jó fej lenni. Be kell érnünk annyival, hogy van két új GTA 5 háttérkép, és egy hír arról, hogy mindenképpen telepíteni kell majd konzolon a játékot, 8GB helyet foglal. Ez van, lépjünk tovább.

A héten a szerkesztőség tagjai sem unatkoztak a hírek mellett, összeszedtük a júliusi játékmegjelenések listáját, én a State of Decay teszt alatt áradoztam egy kicsit, Mocsy a Mortal Kombat PC teszt során sóhajtozott gyakran a gép előtt ülve, hogy mennyire király is ez, Paca viszont kifogta az aranyhalat: a Ride to Hell: Retribution az Év Legrosszabb Játéka címet kiérdemelte most nálunk. Nagyon sok kommentár nem szükséges ehhez, úgy érzem.

A héten befutott egy-két apróság a Trónok harca negyedik évadja kapcsán. Találtam is egy ideillő bájos videót, szeretném megosztani veletek (első évados spoilerek, úgy nézze meg mindenki), ezzel búcsúzom:

Nincs más hátra, mint a szokásos ivós játékommal elköszönni: "Vegyetek GameStart". Mindegy, hogy melyiket, jó lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)