Hirdetés

Top 10 filmes karakter 1. rész

|

Ezzel a cikkel új sorozat indul a Cinestar-on. A szerkesztők különböző tematikák szerint csoportosított és saját maguk által összeállított toplistáját olvashatjátok hétről hétre. Reméljük, tetszik nektek az ötlet!

Hirdetés

Az első toplista (sohse listája) a szerintem legjobb filmes karaktereket vonultatják fel. A listát több szempontból állítottam össze: néztem a színészi játékot, a figura szerethetőségét, emlékezetességét és a filmben elfoglalt helyét. Minden szereplőt más miatt szeret az ember, így a listán nagyon sok fajta karakter előfordulhat. Erre és minden elkövetkező összeállításra igaz, hogy erősen szubjektív, így garantált, hogy nem fog egyezni az olvasók ízlésével.

A kommentlehetőség pedig éppen ezért van. Hangot lehet adni tetszéseteknek, nemtetszéseteknek, és ha nektek is van hasonló listátok, bátran tegyétek közzé, vagy ha nincs, most itt az alkalom, hogy készítsetek egyet. Plusz erénye lehet ezeknek a felsorolásoknak, hogy olyan filmeket mutatnak be, amelyeket még nem ismertek, de az írások hatására beszereztek belőlük egyet-kettőt, s a végén talán új kedvencet is avattok. Szerkesztőtársaim is közlik majd a saját listájukat, így lesz összehasonlítási alapotok. Vágjunk is bele!

10. Albert Spica - Michael Gambon – A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője (1989)

Ezt a filmet talán kevesen ismerik. A posztmodernizmus úttörője, Peter Greenaway rendezte ezt a stílusteremtő darabot, amelyben Michael Gambon a címben szereplő tolvajt alakítja. A történet legnagyobb része egy étteremben játszódik, amelyben Albert Spica és talpnyalói monumentálisabbnál monumentálisabb lakomákat tartanak. Mindenki ennek a beképzelt, undorító alaknak van alárendelve, s nagy bátorság kell ahhoz, hogy szembeszálljon vele az ember. Ez a köpcös nagyúr teljesen kiszámíthatatlan, s ebből kifolyólag veszélyes. A lakomák kellős közepén képes megkínozni valakit, ha az beleköp a tányérjába vagy borsot tör az orra alá. Aki a szimpátiának kicsiny fokát is érzi iránta, azzal valami baj van. Nem csoda, hogy a felesége csalja, viszont az már elismerő csettintésre ad okot, hogy mindezt a lakoma ideje alatt, egyenesen az étteremben teszi.

A lista tizedik helyezettje tehát a lehető legnegatívabb karakter, aki harsány monológjai, termeket betöltő megjelenése és Michael Gambon kiváló színészi teljesítménye miatt kerülhet eme előkelő helyre.

Az ismertető folytatása a CineStar oldalán olvasható.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)