Hirdetés

Az akadálymentes játék és a hozzáférhetőség már nem csak álom

|

Egyre inkluzívabbá válnak a videojátékok, és ez egy remek dolog.

Hirdetés

A játékok hozzáférhetőségében hatalmas előrelépést jelentett a 2018-ban kiadott Xbox Adaptive Controller, illetve tényleg megsüvegelendő teljesítményt nyújtanak a PlayStation Studios csapatai is saját játékaik részletes beállítási lehetőségeit tekintve. Az alábbi videóban többek között ezekről is szó esik, de messzebbről indulunk el.

Ebben a magyarázóban ugyanis alaposan átvesszük, hogyan találkoztak az elmúlt időszakban a fogyatékkal élő gamerek igényei és a játékipar konkrét válaszai.

Hirdetés

Egyáltalán nem véletlen, hogy 2021-ben és 2022-ben már egy külön rendezvény, a Video Game Accessibility Awards hívta fel a figyelmet a témára, és osztotta ki a díjakat azoknak a videojátékoknak, melyeknél dedikált figyelmet kaptak a fogyatékkal élő játékosok is. Lássuk, hardveres és szoftveres fronton milyen fontos előrelépések történtek az elmúlt években. 

Ha egyetlen videónkról sem akartok a jövőben lecsúszni, ne feledkezzetek el feliratkozni a csatornánkra. Ha pedig még támogatnátok is a munkánkat, azt megtehetitek a csatornatagság, valamint a szuperköszönet funkciók révén. Természetesen semmi sem kötelező, de hálásan köszönjük, ha így döntötök.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)