Hirdetés

Melyik a legjobb Far Cry játék?

|

A sorozat 15. évfordulója alkalmából rangsoroltuk az eddig megjelent részeket.

Hirdetés

Valószínű, hogy pár évig még nem fogja félretenni a Ubisoft a Far Cry sorozatot. Azt nem tudjuk, a New Dawn mennyire fogyott jól, viszont a Far Cry 5 nagy sikert aratott a kasszáknál, emellett a franchise alapelemei nagyon jól átültethetők újabb és újabb játékokba.

Hirdetés

Az első Far Cry 2004. március 23-án jelent meg, ennek apropóján gondoltuk úgy, hogy némileg szubjektíven rangsoroljuk  a sorozat nyolc részét. A felsorolásban az árkádgépes Paradise Lost és a konzolos Instincts játékok nem szerepelnek, minden más viszont igen. Nézzétek meg a videót, vagy ha szöveges formában szívesebben fogyasztanátok, olvassátok el a cikket, aztán írjátok le kommentben a ti listátokat!

8. Far Cry (2004)

Az első részt is a Ubisoft adta ki, azonban még nem egy belsős stúdió, hanem a Crytek fejlesztette. Elsősorban a látványa volt lenyűgöző, a változatos területeket külön szerettük, de a játékmenetet is élveztük. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a szörnyek hozzáadtak-e vagy inkább elvettek belőle, de ezt mindenki egyéni ízlésére bízzuk. Ha azt nézzük, hogy a maga korában milyen volt, akár feljebb is kerülhetne a listán, de mai szemmel nézve már nem tudjuk olyan őszintén ajánlani - még a felújított változatát sem.

7. Far Cry New Dawn (2019)

Egy év sem telt el a Far Cry 5 megjelenése óta, mikor 2019. februárjában megjelent a New Dawn nevű spin-off, ami - a sorozatra nem jellemző módon - folytatta a korábban megkezdett történetet. A terület nagy részét újrahasznosították, játékmenet tekintetében is elhanyagolhatóak voltak a változások, és valahogy a két új főgonoszt sem sikerült jól tálalni. Legalább régi jó barátunkat, Joseph Seedet újra láthattuk.

6. Far Cry 5 (2018)

Nagyon érdekes témát választott a Ubisoft a Far Cry széria ötödik részéhez. Az Egyesült Államokban található Montana állam területe érdekes és újszerű helyszínként szolgált az eseményeknek, és a vallási fanatikusok is izgalmas ellenfélnek ígérkeztek. A hatalmas, szabadon bejárható világ érdekes volt, de a történet - pláne Faith szála - igencsak félresikerült. Hiába termelt rengeteg pénzt, nem a sorozat csúcspontjaként fogjuk emlegetni.

5. Far Cry 2 (2008)

A Far Cry 2 nagy ugrást jelentett az első részhez képest. A világ kinyílt, trópusi környezetből a főleg szavannás, néha dzsungeles Afrikába utazhattunk, ahol a civil katonák mellett a maláriával is meg kellett küzdenünk. Dolgunkat nehezítette, hogy a fegyverek elhasználódtak, és nem volt minimap, csupán egy térképet nézegetve tájékozódhattunk. Sajnos a megjelenéskor sok hibája volt, és a történet is lehetett volna erősebb, de megalapozta a széria jövőjét, megágyazott a fantasztikus harmadik résznek.

4. Far Cry Primal (2016)

Bár már megbocsátottuk, elfeledni soha nem fogjuk azt a traumát, amit a Far Cry Primal bejelentését felezető 24 órás stream okozott. Ültünk, vártunk, és alig történt valami (bár legalább a török IGN kiszivárogtatta, minek a teaserét látjuk). Szerencsére a játék maga kárpótolt minket. Az őskorban vehettünk részt törzsek harcában, mammutokat szelidíthettünk, madarat használhattunk biodrónként, és bár kevés fegyverünk volt, azokat sokféleképpen variálhattuk. A hangulatát nagyon eltalálták, rengeteg ötletes megoldás szerepelt benne, csak a játékmeneten lehetett volna még alakítani, hogy ne váljon néhány óra után önismétlővé. 

3. Far Cry 4 (2014)

A Far Cry 3 formuláját remekül továbbfejlesztette a Far Cry 4, ami Kyratba, a Himalájára vezette a játékosokat. Megismertük Pagan Mint, aki végre nem egy sablonos gonosz volt. A történet megosztó lett, de az átlagnál mindenképp jobb, a karakterek pedig szerethetők - még a negatívak is. A látvány, a játékmenet fejlődött elődjéhez képest, és valljuk be, nem sok játékban adódik lehetőségünk elefánton lovagolni. 

2. Far Cry 3: Blood Dragon (2013)

A Ubisoft Montréal 2013-ban óriási meglepetést okozott a Blood Dragonnel, ami nagyon hamar a játékosok szívébe lopta magát. A Far Cry 3 játékmenetét kaptuk, de az 1980-as évek akciófilmjeinek, rajzfilmjeinek és játékainak elemeivel, hangulatával, egyedi humorral, szándékosan túltoltan. Olyan csodálatos tisztelgés volt ez a korszak előtt, hogy nem győztük letenni. Nem tudjuk, pontosan hogyan született meg az ötlet, de örökké hálásak leszünk érte.

1. Far Cry 3 (2012)

A lista élére kevés gondolkodás után helyeztük a Far Cry 3-at. Ez volt a sorozat egyetlen olyan része, aminél tényleg nehezen tudunk bármibe is belekötni. A kegyetlen főgonoszt, Vaast egyszerre gyűlöltük és csodáltuk, a játékmenetet mindvégig élveztük, és a történet is egyedi, magával ragadó és csavaros volt. Ha kedvencet kell választani, egyértelműen erre esik a választásunk, és a sorozat ezen részét őszintén tudjuk ajánlani mindenkinek.

Ne felejtsetek el feliratkozni, szuper tartalmakkal készülünk még a jövő hétre is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)