Hirdetés

Fikció vagy valóság a The Last of Us gombafertőzése?

|

Valóra válhat a The Last of Us katasztrófája? Szakértő segítségével kerestük a választ.

Hirdetés

Az HBO-féle The Last of Us tévésorozat még a Naughty Dog eredeti videojátékainál is jobban belemegy a részletekbe a világ végét okozó, mutálódott cordyceps gomba által kiváltott fertőzések kapcsán, és ezt annyira ügyesen teszi, hogy az embere akaratlanul is elgondolkodik: mindez egyszer tényleg valóra válhat?

Már az első 2013-as játék megjelenésekor is sokan foglalkoztak ezzel a témával, most az HBO-s sorozat népszerűsége miatt pedig újra előkerült a téma. Éppen ezért úgy gondoltuk, szakértő segítségével derítjük ki, mennyi az esély arra, hogy ténylegesen bekövetkezzen egy ilyen világégés. 

Hirdetés

Az alábbi videó elkészítésében Szili Noémi PhD mikrobiológus volt segítségünkre, az ő szavait is tolmácsolva mesélünk nektek a témáról. 

További videós tartalmainkért mindenképp érdemes feliratkozni YouTube-csatornánkra, nagyon közel állunk a 100 ezer feliratkozós határ eléréséhez, melyre komoly tervekkel készülünk. Ha pedig esetleg a munkánkat is támogatnátok, a csatornatagság és a szuperköszönet funkciókon keresztül erre is lehetőségetek van - ez persze teljesen opcionális, de nagyon hálásak vagyunk, ha így tesztek.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)