Hirdetés

Hogy születtek a videojátékos easter eggek?

|

Felgöngyölítettük a videojátékokba rejtett apró kikacsintások, vagyis az easter eggek történetét.

Hirdetés

Ma már teljesen általános, hogy a legtöbb játékba kerül valamiféle easter egg, vagyis mókás (vagy mókásnak szánt) apróság, meglepetés. Nem egyszerű azonban utánajárni annak, hogyan és hol születtek meg a játékvilág húsvéti tojásai, az alábbi videóban mégis erre teszünk kísérletet.

Sőt, még a játékoknál is messzebb megyünk vissza az időben, hiszen igazából legelőször a PDP-6 és PDP-10 számítógépeken futó, szöveges parancsokkal működő operációs rendszer kapott egy saját easter egget - noha ekkor még nyilván nem így hívták a kikacsintást. 

Hirdetés

Videojátékos fronton az 1973-as Moonlander lett az úttörő, melyből megtudhattuk, hogy a Holdon is van McDonald's. Nem viccelünk, bökjetek rá a Play gombra, nézzétek meg a videót, és egyből világos lesz az egész. 

Ha tetszett nektek ez a videó, iratkozzatok fel és bökjétek be a csengettyűt. Amennyiben támogatni is szeretnétek a munkánkat, akkor erre a csatornatagság funkcióval van lehetőségetek, nagyon szépen köszönünk minden támogatást!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)