Hirdetés

Mi fán terem a roguelike műfaj?

|

Legújabb videónkban elmagyarázzuk, mitől roguelike egy roguelike játék.

Hirdetés

A Spelunky, a The Binding of Isaac, az Enter the Gungeon, vagy épp a Returnal és a Hades hatalmas népszerűségnek örvend, és bizonyára ti is mind hallottátok már, hogy ezek roguelike vagy roguelite játékok. De mit jelent ez egyáltalán? Mi a különbség a két kategória között? Az alábbi videóban erről mesélünk nektek.

Egy egész patent módon összepakolt kritériumrendszernek kell megfelelnie a roguelike játékoknak, de hamar észre fogjátok venni ti is, hogy nehezen találtok olyan címet, amire maradéktalanul passzol az összes kikötés.

Hirdetés

Szerencsére ezek a meghagyások nem is számítanak kikerülhetetlen szentírásnak, a fejlesztők pedig kisebb-nagyobb mértékben előszeretettel el is térnek tőlük. 

Nektek van kedvenc roguelike vagy roguelite játékotok? Ha igen, akkor mindenképp írjátok meg lent, a kommentek között!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha tetszett nektek ez a videó, bátran iratkozzatok fel és bökjétek be a csengettyűt. Amennyiben támogatni is szeretnétek a munkánkat, akkor erre a csatornatagság funkcióval van lehetőségetek, nagyon szépen köszönünk minden támogatást!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)