Hirdetés

Pókember távozása az MCU-ból mindent felborít

|

Összeszedtük, milyen következményekkel jár majd minden bizonnyal az, hogy a Sony és a Disney felbontották az egyezségüket, és innentől fogva már nem lesz Pókember részese a Marvel filmes univerzumának.

Hirdetés

Tegnap éjjel teljesen váratlanul ért minket a hír, miszerint felbomlik a Sony és a Disney közötti megállapodás, a jövőben már nem fognak segíteni a Marvel filmesei a Pókember mozik elkészítésében. Az indokok még most sem teljesen világosak. Jelenleg Pókember önálló filmjeit kizárólag a Sony finanszírozta, de az elkészítésükben producerként aktívan részt vett a Marvel Studios fejese, Kevin Feige, viszont a Disney mindössze az első napos amerikai bevételek 5%-át kapta meg a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben esetében is. A Disney azt szerette volna, hogy a jövően fele-fel arányban osszák meg a költségeket, tehát közös zsebből készüljön a film, viszont a bevételeket is ugyanígy felezzék meg. A Sony nem ment bele a dologba, asztalt borítottak. Ezzel szemben a Sony hivatalos indoklása szerint a Marvel hátrált ki, mivel a foxos Marvel karakterek, az X-Men és Fantasztikus Négyes jogainak megszerzése miatt Feige-nek immár sokkal több dolga van, így egészen egyszerűen nincs már ideje Pókemberrel foglalkozni.

Hirdetés

 

Nyilván nincs a kezünkben varázsgömb, nem tudjuk a pontos igazságot, de azért valljuk be, elég valószínűtlen, hogy a Marvel időhiány miatt kukázná Pókit saját filmes univerzumából. Bolondok is lennének, hiszen Tom Holland tökéletesen hozta az ifjú hálószövő karakterét, és teljesen egyértelmű, hogy a Marvel a jövőben is nagy terveket épített Peter Parkerre. Elég csak a Pókember: Idegenben stáblistás jeleneteire gondolni. Egyrészt ugyebár megvillantották nekünk J. Jonah Jamesont, akit a Sam Raimi-féle trilógiához hasonlóan most is J.K. Simmons alakított. Ő már biztosan nem fog találkozni a Disney birtokában lévő Marvel hősökkel, hiszen a többi pókemberes mellékszereplőhöz hasonlóan a nagy szakítás követően a Sonynál marad. Pókember nem lehet majd részese a szintén a film végén belengetett nagy űrbéli kalandnak, nem fog újra együtt zúzni az alakváltó skrullokkal. Hatalmas érvágás ez a Marvel filmes univerzumnak, hiszen most köszöntek el Vasembertől és Amerika Kapitánytól, Pókember pedig legalább olyan fontos szereplője ennek a világnak, mint ők ketten. Nem mellékesen az Idegenben végén az egész világ megtudja Pókember valódi személyazonosságát.

Az is érdekes kérdés, hogy eztán ki fogja öltöztetni Pókembert. A Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Végjátékban látott Vaspók ruha nyilván megy a kukába, de Póki összes többi modernebb szerkóját is a Stark Industries rakta össze, Peter egyedül egy béna kis kezeslábast fércelgetett a szobájában. Valami más megoldást kell találni tehát eztán arra, hogy egy gimnazista kissrác (legyen bármekkora zseni) hogyan rakja össze a világ legmenőbb hi-tech cuccait.

Pókember már a kezdetektől fogva szoros kapcsolatban állt a Fantasztikus Négyessel, az évek során olyan alkalom is akadt, hogy csatlakozott a csapathoz. Már az első 10 Amazing Spider-Man füzetből is négyben vendégszerepeltek a Fantasztikus Négyes tagjai, szóval el lehet képzelni, mennyi rajongó várta a nagy napot, mikor Pókfej végre találkozhat világi nagy cimborájával, Fáklyával a Fantasztikus Négyesből. A mostani fejlemények alapján ez a nap sem jön el soha, ahogy az X-Men mutánsaival, vagy épp Deadpoollal sem keveredhet közös kalandba a hálószövő. Az is teljesen biztos immár, hogy Pókember legendás ellenfelei nem keverednek bunyóba a Marvel többi hősével, Venom, Doktor Oktopusz, Zöld Manó és a többiek maradnak szépen a Sonynál.

Az indokolatlanul szexi May néni, Marissa Tomei szerelmi életét is teljesen tönkre vágja a Sony és a Disney válása, hiszen a Pókember: Idegenbenből tudjuk, ő épp Tony Stark egykori legjobb barátjával, Happyvel kavart. Jó volt látni, hogy végre mindkét karakter megtalálta az igazit, cukik voltak együtt, de a következő Pókember moziban (már, ha viszik tovább a most bemutatott saját karaktereket) már csak zsepiket telesíró May nénit láthatunk majd.

A döntéssel mindenképp a Sony is sokat veszít, és itt nem csak arra gondolunk, hogy esni kezdtek a részvényeik (bár ez még nem nevezhető egyébként tragikus mozgásnak). Tom Holland Pókembere a Marvel hőseivel az oldalán vágott bele az egész szuperhősbizniszbe, Tony Stark volt a mentora, sőt az egész Pókember: Idegenben mozi arra épült, hogy vajon képes lesz-e az új Vasemberré válni, akire jelenleg hatalmas szüksége lenne a világnak. A Hazatérésben Tony állt Pókember mellett, az Idegenben során pedig Nick Fury volt kulcsfontosságú szereplő. Ezek a hősök mind kellettek ahhoz, hogy gördülékenyen pörögjön a történet, nélkülük egy sokkal zártabb térben mozoghat csak Pókember.

Persze nem csak teljesen rossz dolgok sülhetnek ki mindebből. A Sony eddig gondban volt azzal, hogy elkezdett egy Pókember nélküli Pókember univerzumot építeni (bármennyire is paradox módon hangzik ez). A Venom sikere után egyértelmű volt, hogy erősen nyomni fogják ezt az irányt is. Hamarosan érkezik Jered Leto főszereplésével a Morbius, készül a Venom 2, amit Andy Serkis rendez, de a Marvellel kötött egyesség miatt Pókember nem bandázhatott együtt ennek a külön világnak a karaktereivel, neki az MCU volt az otthona. Innentől fogva viszont nincs akadály, bármikor össze lehet ugrasztani Pókit és Venomot, csak ember legyen a talpán az az író, aki Tom Holland átigazolását rendesen meg tudja magyarázni.

Úgy tudni, hogy a Sony még két önálló Pókember filmet mindenféleképpen tervezett Tom Holland főszereplésével és Jon Wattsszal a rendezői székben. Teljesen elképzelhető azonban az is, hogy a szakítás miatt átértékelik a dolgokat és egy teljesen új Pókembert mutatnak be inkább a saját filmes univerzumukban, ott, ahol már Venom sikerrel teljesített. Mi végtelenül szomorúak lennénk, ha így döntenék, hiszen Tom Holland tökéletesen hozta az ifjú hálószövőt, és nagyon szeretnénk látni, ahogy az ügyetlen szeleburdi Peter Parker az ő alakításában válik azzá az erős és magabiztos Pókemberré, akivel a jelenleg is futó Marvel füzetekben hónapról hónapra találkozhatnak a képregényolvasók.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)