Hirdetés

Ez minden idők top 10 Star Wars játéka - szerintünk

|

A Star Wars-nap alkalmából rangsoroltuk az eddig megjelent SW-játékokat. Nem volt könnyű a dolgunk.

Hirdetés

Nem tudtuk, mire vállalkozunk, amikor elkezdtük végignézni az elmúlt 40 év Star Wars játékait, és kiválogatni közülük azt a 10-et, ami különösen a szívünkhöz nőtt. Voltak vitáink, volt, amit fájó szívvel hagytunk le, és a sorrendben sem értettünk teljesen egyet, de miután elfáradtunk a vitában, összállt az alábbi videóban látható, illetve alatta szövegesen olvasható rangsor.

Hirdetés

A szép emlékek miatt beraktuk volna valahova a The Phantom Menace-t, a Shadows of the Empire-t vagy épp a Racert is, illetve talán helyet érdemelt volna az Angry Birds Star Wars és a Star Wars Pinball, viszont valahol meg kellett húzni egy határt. Így alakult ki tehát az alábbi, szubjektív top 10-ünk, ha valamivel nem értetek egyet, vállaljátok fel, és bátran írjátok meg kommentben!

10. Star Wars: The Force Unleashed

Vader titkos, ifjú tanítványa, Starkiller története korábban a kánon részének számított, de miután a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, sok mással együtt ezt is csak egy alternatív sztorivá minősítették vissza. Pedig a cselekmény érdekes és élvezetes volt (részben egyébként George Lucas írta), és a hangulata is be tudott húzni minket, viszont a játékmenet terén zavaró hiányosságokat tapasztalhattunk. Folytatását már semmiképp nem tettük volna a listára.

9. LEGO Star Wars: The Complete Saga

A Traveller's Tales (napjainkban TT Games) 2005-ben adta ki első LEGO játékát, ami annyira jól sikerült, hogy 20 további követte, és még ki tudja, mennyi érkezik a jövőben. Épp a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga készül, amely mind a kilenc film cselekményét feldolgozza, és valószínűleg annak jobb helye lenne ezen a listán, de meg nem jelent játékoknak nem szoktunk ilyet megelőlegezni. Ehelyett választottuk a korábbi, hatfilmes gyűjteményt, melynek számos mókás percet köszönhetünk.

8. Star Wars Battlefront II (2005)

Manapság a hideg rázza a játékosokat, ha előkerül a Battlefront név; bár nem lettek olyan rosszak az EA-féle játékok, mint azt az interneten olvasható kirohanások láttán gondolhatnánk, nem is hozták mindenkinek azt az élményt, amit  a 2000-es évek elején megjelent Battlefrontok tudtak adni. Közülük is a 2005-ös második rész volt jobb, mely számos extra tartalommal tette jobbá a multis összecsapásokat, és még egy sztoriközpontúbb kampányt is tartalmazott.

7. Star Wars: The Old Republic

Az EA és a Bioware úgy látta, a régi köztársaság kora tökéletes lesz egy történetközpontú MMORPG megalkotásához. A csapatra 2011 környékén jellemző gondossággal rakták össze, rengeteg tartalom került bele, és éveken át bővítették, bővítik a mai napig. Manapság is sokan játsszák, és egyelőre nem valószínű, hogy a közeljövőben lelövik; már csak azért is érdemes tenni vele egy próbát, mert ingyenes!

6. Star Wars: Republic Commando

Az előzménytrilógia idejének egyik legkedveltebb játéka a Republic Commando, melyben a klónkatonákból álló Delta osztag tagjaként lövöldözhettünk. A két éven át húzódó cselekmény közvetlenül A klónok támadása végén indul, bejárhatjuk a Geonosist, a Kashyyykot, és egy űrhajót is, megküzdhetünk droidokkal, valamint földönkívüli lényekkel. A multija ugyan nem volt túl emlékezetes, de az egyjátékos kampány miatt a mai napig sokan követelnek egy folytatást.

5. Star Wars: Empire at War

Sokak számára valószínűleg a Galactic Battlegrounds jelenti a Star Wars RTS-t, de míg az lényegében egy átrajzolt Age of Empires volt, az Empire at War az akkor alakult Petroglyph Games saját motorjára, az Alamóra épült. Az Egy új remény előtti időkben játszódott, volt külön lázadó és birodalmi kampány is, harcolhattunk az űrben és a bolygók felszínén, a középpontban pedig a Halálcsillag építése állt. Kiegészítője is volt, azt ugyancsak érdemes pótolni, ha kimaradt.

4. Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy

A Jedi Knight sorozat és így Kyle Katarn története is kikerült a kánonból, hogy az új filmtrilógia készítői szabadabban formálhassák a sztorit. A Jedi Academyben nem ő, hanem egy a játékos által megalkotott erőhasználó állt a középpontban, aki az elejétől fogva vitt magával fénykardot. Nem volt különösen emlékezetes a kampánya, de jól szórakoztunk vele, viszont a multi az, ami mindent vitt, és amit a modderek még az elmúlt években is életben tartottak.

3. Star Wars: TIE Fighter

Elképesztő élmény volt a '90-es évek elején az X-Wing sorozat játékaival játszani, okkal választotta több médium is a TIE Fightert minden idők egyik legjobb játékának. A Birodalom a Hothon aratott győzelme után egy TIE vadászgép pilótájaként kellett darálnunk a lázadókat, kalózokat, és az áruló birodalmiakat, valamint megakadályozni egy az uralkodó elleni puccsot. Ma is érdemes tenni vele egy próbát, a GOG nemrégiben újraélesztette, nézzetek rá!

2. Star Wars Jedi: Fallen Order

A Respawn Entertainment játékára úgy vetődött rá a nép, mintha évtizedek óta erre várt volna. Hamar a PC-n legnagyobb példányszámban eladott EA-féle Star Wars játék lett, és digitális eladásaival is rekordot állított be. Cal Kestis történetét nagyon élveztük, a játékmenet élvezhető volt mind a nagy kihívásra vágyók, mind az alkalmi játékosok számára, és nagyon izgatottan várjuk a folytatást is.

1. Star Wars: Knights of the Old Republic

Viszonylag kevesen szállnának vitába azzal, hogy a Knights of the Old Republic minden idők legjobb Star Wars játéka. A BioWare csodálatos RPG-je a régmúltba vitt minket, számos bolygót bejárhattunk, emlékezetes karaktereket ismerhettünk meg, komoly döntéseket hoztunk, melyek meghatározták, hogy az erő mely oldalára állunk a végén. Folytatása szintén kiemelkedően jó lett, ha lenne ezen a listán másfeledik hely, oda tennénk.

Ti melyik Star Wars játékot szerettétek a legjobban? Ha rangsorolnátok, hogy épülne fel? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)