Hirdetés

Top 10 legemlékezetesebb fertőzött a játékokban

|

Hívhatjuk őket zombiknak, élőholtaknak vagy betegeknek, egy a lényeg: legyenek emlékezetesek.

Hirdetés

Régóta találkozhatunk fertőzöttekkel, élőholtakkal, mutánsokkal és mindenféle válogatott rémségekkel a videojátékokban, de az utóbbi években különösen népszerű lett a zombis téma. Egyszerű vele dolgozni, de nagy szabadságot is enged a fejlesztőknek, akik kreatívan tudnak világot építeni - már ha akarnak, és játékuk végül nem az agyatlan hentelésről szól.

Hirdetés

Az alábbi videóban és cikkben azt a tíz videojátékos fertőzöttet gyűjtöttük össze, aki a mi szívünknek igazán kedves, különösen emlékezetes volt valamilyen szempontból. A lista persze bővíthető, úgyhogy ha máshogy rangsorolnátok, vagy rátennétek még valakit, bátran fűzzétek hozzá kommentben akár itt, akár a videó alatt. Ha nincs időtök vagy kedvetek megnézni (6 perc sincs az egész, de nem ítélkezünk), alább el is olvashatjátok a listát, és azt, hogy kit miért tartottunk feltüntetésre érdemesnek.

Top 10 videojátékos fertőzött

10. Stubbs

A Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse-ban a Wideload fejlesztőcsapat megfordította a szerepeket: mi irányíthattunk zombit, ártatlan emberek agyát eszegethettük ki koponyájukból, egyben élőholttá változtatva és saját oldalunkra állítva őket. Stubbs bosszúvágytól hajtottan járta Punchbowl városának utcáit, közben néha cigarettát szívott, melynek füstje természetesen a testén ütött lyukon át távozott. Laza arc volt, kár, hogy nem láthatjuk már újra.

9. Zombi Hitler

A Sniper Elite V2 óta a Rebellion sorozatának minden játékában megölhettük Hitlert (már ha fizettünk az őt középpontba állító DLC-kért), de a Zombie Army Trilogyban egyenesen a főgonosz szerepét osztották rá. Egy relikviával életre kelti a holtakat, démonná változik, és újult erővel igyekszik átvenni a hatalmat a világ felett. A diktátort egyébként sem kedves és szerethető férfiként szokták ábrázolni, de a Rebellion is tudta, hogy ha valaki gonoszságát a legjobban szeretnénk hangsúlyozni, óriási, démoni élőholtként tehetjük ezt meg a legjobban.

8. Te magad

Ez nem valami elgondolkodtató, negyedik falat áttörő kiszólás: a Ubisoft-féle ZombiU-ban (vagy Zombiban, ahogy portolás után hívták) a játékos karaktere leváltható volt, halála után egy másik testet irányíthattunk, és a korábbi, szerencsétlenül járt virtuális kivetülésünk zombiként járta Londont, hátán minden addig megszerzett cuccával. A játék eleve is elég parás, de tudni, hogy mindig, amikor a rövidebbet húzzuk, az ellenfeleink táborát gyarapítjuk, még egy kicsit ráerősített erre.

7. A Plants vs. Zombies bármelyik zombija

Az, hogy a zombik és a növények valaha élethalálharcot vívnak, legalább annyira valószínűtlen volt, mint az, hogy Sztálin a marslakókkal néz szembe (megtörtént a praktikusan elnevezett Stalin vs. Martians játékban), de volt rá példa, és nagyon hálásak vagyunk ezért. Ugyan a zombik nem nyerhettek, mert igazságtalan módon a növények voltak a jó fiúk, mi minden élőholtra büszkék vagyunk. Megtették, ami erejükből telt, gumikacsával derekukon, delfinnel a hónuk alatt, jégtisztító géppel próbálták áttörni az áttörhetetlent.

6. Witch

A Left 4 Dead játékok alapszabálya volt, hogy ha női zokogást hallottál, extra óvatosan közlekedj, a zseblámpát is kapcsold le. A fehérneműben üldögélő, keservesen zokogó leányok elsőre talán elesettnek tűnhettek, azonban ha bárhogyan is megpiszkáltuk őket, azonnal támadásba lendültek, és egy ütéssel képesek voltak ölni. Ha lett volna "lábujjhegyen járás" gomb, leragasztottuk volna, de ennek hiányában általában nagyon gyűlöltük, aki nem volt elég figyelmes, és riasztotta a Witchet. Mondjuk legalább azonnal meg is tanulta a leckét.

5. LeChuck kapitány

AMonkey Island sorozat úgy, ahogy van, fantasztikus, de nem csak a pozitív karakterei kiválóak. Szegény LeChuck szüntelenül, néha voodoo mágiával küzd Elaine kegyeiért, de Guybrush mindig keresztbe tesz neki. Ő egyébként bejárta az élőholtak széles skáláját: volt szellem, zombi és démon is, sőt, előfordult, hogy a főszereplő szerencsétlenkedésének hála visszatért az életbe. Nem csak minden idők egyik legjobb élőholtja ő, de videojátékos gonoszként is emlékezetes, mindenkinek illik ismernie.

4. John Marston

Most már talán nem számít nagy spoilernek, hogy az első Red Dead Redemption végén John Marstont utoléri a végzete, és akárhányszor is töltünk újra egy mentést, sajnos mindig meghal (sokszor próbáltuk, higgyétek el). A Rockstar azért visszahozta őt az Undead Nightmare kiegészítőben, amiben a vadnyugatot élőholtak árasztják el. A spin-off kánontól független cselekménye során sok minden történik, amiért érdemes játszani, de a végén éri el a csúcsot az élmény, amikor maga Marston egy emberi lelkű, de rothadó testű szörnyként kel fel.

3. Az ablakon kizuhant kislány

Ha osztanának díjat minden idők játékelőzetesei között, biztos, hogy kapna egyet az első Dead Islandé. Az elején egy földön fekvő, véres szájú lánykát látunk, majd sorra bevillannak jelenetek élete utolsó perceiből, melyek némelyike visszafelé pörög. Egyszer még egy horda elől menekül egy szállodában, utána már egy felnőtt férfi hátán csimpaszkodva próbál a nyakából lakmározni. Az utolsó pillanatok a leginkább szívszorítóak, amikor kiderül, hogy édesapja volt a vacsorája. Sosem felejtünk, névtelen kislány!

2. Nemesis

Mr. X semmi a Resident Evil 3 főgonoszához, Nemesishez képest. A két lábon járó fogkrémreklám nem csak olyan fizikummal rendelkezett, hogy gond nélkül elbírt volna négy karton ásványvizet, de emellé intelligens is volt, rakétavetőt használt, sőt, primitíven ugyan, de beszélt is. Persze ahogy a Resident Evil sorozat más nagy ellenfeleit, őt sem lehetett bármilyen eszközzel végzetesen megsebesíteni, és ha alap változatában nem lett volna elég rémisztő, később csápokat növesztett.

1. Scorpion

A Mortal Kombat sorozat történetét elég nehéz követni, és nem segít az MK11 sem, ami még egy nagyot csavart a dolgokon, de az idő nagy részében Scorpion élőholt, ami addig nem is tűnik fel igazán, amíg le nem veszi maszkját, hogy bőr nélküli koponyájából tüzet okádjon. Erre az élők közül sokan nem képesek. Említést érdemel még Liu Kang is, aki konkrétan zombiként jelenik meg, miután a Deceptionben lélek nélkül élesztik újra, de őt állandóan dobálják élet-halál között.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)