Hirdetés

A Microsoft emlékeztetett minket, az Xbox One kontroller az összes Series X játékkal elboldogul

|

Ezen a téren is más irányokba indult el a Sony és a Microsoft.

Hirdetés

A Sony nemrég tisztázta, hogy a DualShock 4 kontrollerrel csak PS4-es játékokat irányíthatunk majd a PlayStation 5 konzolokon, a friss megjelenésekhez, tehát a PS5-ös játékokhoz már csak és kizárólag az új DualSense perifériák lesznek használhatóak. Ahogy pedig az várható volt, a Microsoft egyből le is csapta azt a bizonyos lasztit.

Hirdetés

Az ő következő generációs konzoljuk, vagyis az év végén elstartoló Xbox Series X ugyanis teljes mértékben támogatja az Xbox One kontrollerét, tehát bármilyen játékot irányíthatunk majd vele, akár a friss Xbox Series X-es megjelenéseket is. Erre pedig Twitteren emlékeztették a felhasználókat. Az átfedés egyébként olyannyira teljes, hogy az Xbox Series X kontrollereket akár Xbox One konzolokon is használhatjuk, ha épp ehhez lenne kedvünk - a kompatibilitás tehát oda-vissza működik.

Az Xbox Series X kontrollerek természetesen gond nélkül működnek PC-kkel is, de ennél egy fokkal izgalmasabb az a tény, hogy iOS-es vagy androidos eszközökkel is simán elboldogulnak - erre persze szükség is van, hiszen az xCloud játékstreaming szolgáltatást akár mobilon vagy tableten is használhatjuk.

Kétségtelenül ez a kis odaszúrás nem ütött akkorát, mint mikor a Sony a használt játékok továbbadása kapcsán trollkodta meg anno a Microsoftot, de azért így is lehet érezni az élt a szóban forgó tweetben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)