Hirdetés

A PlayStation 5 DualSense kontrollere nem működik PS4-gyel, egy másik konzollal viszont igen

|

Meglepő felfedezésre jutottak azok, akik a PS5 DualSense kontrollerének kompatibilitását tesztelgették.

Hirdetés

Egy amerikai YouTuber, Midnight Man azon szerencsések közé tartozik, akiknek már ott csücsül a nappalijában egy PlayStation 5 konzol. Történetünk hőhőse nem csak papírnehezéknek használja a Sony next-gen masináját, illetve annak kontrollerét: elkezdte tesztelni, mely egyéb konzolokkal működhet esetleg a DualSense kontroller.

Elsőre értelemszerűen a PlayStation 4-et próbálta ki, és azt kellett tapasztalnia USB kábellel nem lehet a kontroller rákötni a konzolra. A vezetéknélküli kapcsolat terén reményre adott okot, hogy a PS4 Bluetooth menüje kilistázza a perifériát, de irányítani továbbra sem lehet a konzolt az új kontrollerrel. Ekkor Midnight Man tovább próbálkozott.

Hirdetés

Így jött rá végül arra, hogy USB kábellel PlayStation 3 konzolokra bizony rá lehet kötni a DualSense kontrollert, sőt képes volt az új perifériával navigálni is a Sony előző generációs konzoljának menürendszerében. Elvileg egyedül a DualSense-en található PS gomb nem működik ebben az esetben. 

Van viszont elvileg arra is mód, hogy kis trükközéssel PS4-en is használni tudjuk az új kontrollert: ehhez PC-re vagy Macre kell kötni a DualSense-t USB kábellel, majd  a PS4 Remote Play funkcióját kell segítségül hívni - végtelenül nyakatekert módszer ez, amit valószínűleg nem sokan fognak erölteni.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)