Hirdetés

A PlayStation 5 nagyobb lesz, mint az Xbox Series X

|

Addig mondogatja mindenki, hogy nem a méret a lényeg, amíg be nem kell forgatni az új konzolokat a tévé mellé.

Hirdetés

A tegnapi PlayStation 5 Showcase után minden tisztázódott a Sony új konzoljával kapcsolatban. Megvan az ár, megvan a megjelenési dátum, és van egy szép rakás indítócímünk, melyek remélhetőleg elfeledtetik majd velünk, hogy néhány perce 185 ezer forintot hagytunk ott a kasszánál.

Minden készen áll, hogy a nagy fehér (vagy éppen fekete) dobozok végre karnyújtásnyira legyenek. Már csak az a kérdés, hogy mennyire is nagyok ezek a dobozok. Ne legyen illúzióink, méretek terén is jelentős generációváltás történik éppen.

Hirdetés

A Showcase után előkerültek a hivatalos számok, melyek alapján az Xbox Series X-nél is méretesebb konzolokat kapunk majd. A pontos adatok a következőek:

  • PlayStation 5: 39 cm x 10,4 cm x 26 cm
  • PlayStation 5 DE: 39 cm x 9,2 cm x 26 cm

Ezzel szemben az Xbox Series X és S méretei a következőek:

  • Xbox Series X: 15,1 cm x 15,1 cm x 30,1 cm
  • Xbox Series S: 15,1 cm x 6,5 cm x 27,5 cm

A lenti ábra még azelőtt készült, hogy a hivatalos számok nyilvánosságra kerültek volna, így itt-ott eltér, de elég közeli képet ad a valóságról ahhoz, hogy hitelesen szemléltesse a különbséget:

Nem mindig érdemes a méret alapján dönteni, de jó ha tudjátok, hogy mekkora helyet kell majd csinálnotok a tévészekrényen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)