Hirdetés

A PlayStation 5 SSD-jén nagyon kevés hely maradhat a játékoknak

|

Egyre biztosabb, hogy a szűkös tárhelykapacitás lesz az egyik kardinális problémája a következő konzolgenerációnak.

Hirdetés

Nem olyan rég több sajtóorgánum és influencer is kipróbálhatta az Xbox Series X-et, hogy aztán megossza tapasztalatait a nyilvánossággal, most pedig hasonló történik a PlayStation 5-tel. Az első, még nem megerősített szivárgások alapján úgy fest, nem számíthatnak túl sok jóra azok, akik minél több játékot szeretnének felpakolni a konzol belső SSD-jére, hogy azokat bármikor azonnal elindíthassák.

Hirdetés

A baj ott kezdődik, hogy a Sony által választott SSD mindössze 825 GB névleges, és 768 GB tényleges kapacitással bír, ebből pedig egy, a ResetEra fórumán megosztott kép alapján mindössze 664 GB marad csupán, hogy azt feltöltsük játékokkal, és egyúttal tartalékoljunk is valamennyit a frissítések számára. A PS5 operációs rendszere pillanatnyilag 104 GB-ot eszik, de ez a későbbi update-ekkel várhatóan növekedni fog az évek során.

Természetesen segíthet a tárhely költséges bővítése, és az a jelenlegi generációban még szinte példa nélküli megoldás is, miszerint külön telepíthetjük az egy- és többjátékos módokat, valamint egyéb tartalmakat.

Ti hogy látjátok amúgy, el fogtok férni ekkora tárhelyen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)