Hirdetés

A PlayStation korábbi fejese szerint elhanyagolta a Sony a Vitát

|

A PlayStation Vita nem aratott hatalmas sikert, és nem biztos, hogy csak azért, mert nem jelent meg rá sok érdekes játék.

Hirdetés

Ha manapság valaki hordozható játékgépet szeretne vásárolni, akkor az egyik legjobb választás, ha beszerez egy Nintendo Switch-et, a PC-seknek pedig a viszonylag frissen debütált Steam Deck háza táján érdemes nézelődniük.

Korábban a Sony is próbálkozott ezen a téren, és amíg a PlayStation Portable eléggé bejött a játékosoknak, addig a 2011-ben piacra került PlayStation Vita sajnos már jóval szerényebb sikereket tudhatott magáénak.

Hirdetés

Alapvetően nem volt egy borzasztó masina a PS Vita, de a megjelenése után nem sokkal befutott a PlayStation 4, ami valószínűleg alaposan beárnyékolta a hordozható gép körüli felhajtást, és érthető módon a Sony is inkább a nagyágyút részesítette előnyben. Akadtak érdekesebb címek is Vitára, viszont ezen a téren sem nyújtott túlságosan kiemelkedő teljesítményt. Egész egyszerűen nem tolongtak a figyelmünkért a jobbnál jobb címek.

Részben azért mégis hibáztatható a Sony, amiért picit a háttérbe szorította a kézikonzolt. A jelek szerint így gondolja a PlayStation amerikai részlegének korábbi vezetője, Jack Tretton is, aki úgy véli, hogy a japán óriás nem fordított kellő figyelmet az innovatívabb projektjeire.

"Egyértelműen voltak olyan technológiák, amelyekről azt gondoltam, hogy jók, csak épp nem kapták meg a szükséges támogatást."

- utalt Tretton a Vitára, a PlayStation VR-ra, illetve a 3D-s játékra.

Tretton szavai szerint közel sem elég előállni egy jó ötlettel, és megfelelő mennyiségű pénzt kell áldozni a marketingre, hogy rendesen át lehessen adni az üzenetet, és természetesen a fejlesztők ösztönzése is nagyon fontos. Néha pedig szimplán csak reménykedni lehet, hogy felkapják az emberek a kiagyalt technológiát.

Egyébként idén volt 10 éve annak, hogy megjelent Európában a PS Vita. Érdemes megnézni az ehhez kapcsolódó videónkat, mert sajnos tényleg jogosan érezhetjük úgy, hogy a Sony elpazarolta a konzolban rejlő lehetőségeket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)