Hirdetés

A PS5 megjelenéskor még nem támogatja az SSD-s bővítést

|

Mark Cerny már korábban pedzegette, hogy még nem tesztelték és hitelesítették, hogy mely gyártók termékei megbízhatóak, így egyelőre limitáltak a bővítési lehetőségek.

Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy a következő generációs konzolok legnagyobb gyengesége a viszonylag kevés tárhely. Ahogy sorra elkezdenek érkezni a gépek erejét kihasználó játékok, úgy lesz azok mérete egyre nagyobb, ezt azonban nem követték le a gyártók a beépített SSD-kkel.

Ilyen szempontból szerencsés is, hogy a megjelenéskor még kevés igazi next-gen cím lesz elérhető, ugyanis PS5-ön egyelőre rendes bővítésre sem lesz lehetőség.

A Sony megerősítette, hogy az új játékgép debütálásakor azt nem tudjuk majd SSD-vel bővíteni. A gyártó azt ígéri, hogy ezt a lehetőséget "egy jövőben érkező frissítés" során teszik elérhetővé. A konzol fejlesztését vezető Mark Cerny tavasszal tartott hardveres bemutatójában utalt rá: nem biztos, hogy elkészülnek a teszteléssel a megjelenésre.

Hirdetés

A gondot az okozza, hogy nem minden M.2 SSD felel meg a PS5 követelményeinek; van amelyik nem elég gyors, van amelyik nem elég vékony, hogy beférjen az erre kialakított csatlakozóba, sőt olyan is akad, amelyik nem kompatibilis a konzol I/O vezérlőjével.

A Sony most azt ígéri, hogy még év vége előtt végeznek a teszteléssel, elárulják, hogy mely termékek kompatibilisek, ezután pedig elérhetővé teszik az ilyen jellegű bővítést is. Erre szükség lesz, ugyanis jelen állás szerint a PS5-ben 667 GB elérhető tárhely lesz, ami igen csak szűkös, pláne, ha megnézzük, mennyi helyet foglalnak a megjelenéskor elérhető next-gen címek:

  • SackBoy: A Big Adventure - 32GB
  • Spider-Man: Miles Morales - 50GB
  • Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition (tartalmazza a Spider-Man Remasteredet) - 105GB
  • Demon's Souls - 66GB
  • Call of Duty: Black Ops Cold War - 133GB

Ez azt jelenti, hogy aki ezek mindegyikét beszerzi, hogy legyen mivel játszani az ünnepek alatt, az máris elhasználja az összesen rendelkezésére álló tárhely felét.

Nagyon nem kell azért kétségbe esni, ugyanis USB-n keresztül HDD-vel könnyedén bővíthetjük a konzolt, azonban ilyen módon kizárólag a PS4-es címeinkkel tudunk majd játszani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)